20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Eğitim-İş Edirne: “Tarikat ve Cemaatlere Geçit Vermeyeceğiz”

(EDİRNE) – Eğitim-İş Sendikası Edirne Şubesi, Öğretmenlik Mesleği Kanun teklifine tepki gösterdi. Eğitim-İş Edirne Şube sekreteri Olcay Dal, “Eğitimde tarikat ve cemaatlere geçit vermeyeceğiz. Öğretmenlik Meslek Kanununa boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz” dedi.

Eğitim-İş Sendikası Edirne Şubesi üyeleri, TBMM gündeminde olan Öğretmenlik Mesleği Kanun teklifine tepki göstererek basın açıklaması düzenledi.

Eğitim-İş Sendikası Edirne Şubesi Açıklama Yaptı

Olcay Dal, şunları kaydetti:

“Öğretmenliği bitirme kanununa asla boyun eğmeyeceğiz. Uzun bir süredir halkın istemediği, razı olmadığı, fayda bulmadığı kararları; halka rağmen çıkartarak, ülkemizin köklü demokrasi kültürünü hiçe sayan iktidar, bir gericileştirme laboratuvarı olarak gördüğü eğitim alanında da ben yaptım olducu tavrını sürdürmektedir.

Olcay Dal: “Çağdışı Müfredatınızı Tanımıyoruz”

Bu kanun iktidarın oradaki aritmetiğinin de verdiği özgüvenle meclisten geçirilmek isteniyor. Eğitimi tarikatlara ve gözünü kâr hırsı bürümüş patronlara terk etme planınıza, içinde Cumhuriyet ve bilim olmayan gerici müfredatınıza karşı verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz. Birbirimize, okullarımıza, Başöğretmenimizin bizlere emanet ettiği öğrencilerimize sahip çıkacağız! Çağdışı müfredatınızı tanımıyoruz. Eğitimde tarikat ve cemaatlere geçit vermeyeceğiz. Öğretmenlik meslek kanununa boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER