21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

DEM Partili Bakırhan Van’daki Gözaltılara Tepki Gösterdi

(ANKARA) – DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Van İl Eş Başkanlarının gözaltına alınması ve caddelerdeki Kürtçe yazıların silinmesine tepki gösterdi. Bakırhan, “Bu saldırılar, sadece DEM Parti’ye veya bir gruba yönelik değildir. Bu saldırılar, demokratik siyasete, farklı düşüncelere ve kimliklere yöneliktir. Bu saldırılar Van halkının iradesine yöneliktir. Bu saldırılar, Kürt düşmanlığına ve toplumsal ayrışmaya hizmet etmektedir. Bu saldırılar, bizi yıldırtamaz, bizi susturamaz” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, konuya ilişkin sosyal medya hebasında paylaşım yaptı Van’da düzenlenen operasyona ve caddelerdeki Kürtçe yazıların silinmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakırhan’ın paylaşımı şöyle:

Bakırhan, Van’da Yapılan Gözaltılara Tepki Gösterdi

Bakırhanı, yaptığı sosyal medya paylaşımında Van’da düzenlenen operasyona ve caddelerdeki Kürtçe yazıların silinmesiyle ilgili açıklama yaptı. Bakırhan’ın paylaşımı şöyle:

Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un Gözaltına Alınması

“Dün Van İl binamıza yapılan saldırı, gece ev baskınları ile devam etti. İl Eş Başkanlarımız Veysi Dilekçi ve Gülşen Kurt’un da aralarında olduğu çok sayıda arkadaşımız gözaltına alındı. Caddelerdeki Kürtçe yazılamaların silinmesi ve halay avıyla başlayan Kürt düşmanlığının bir devamı olan bu haksız, hukuksuz girişimler derhal son bulmalıdır.

“Bu Saldırılar, Bizi Yıldıramaz, Bizi Susturamaz”

Arkadaşlarımız serbest bırakılmalıdır. Bu faşizan zihniyeti asla kabul etmiyoruz. Bu saldırılar, sadece DEM Partiye veya bir gruba yönelik değildir. Bu saldırılar, demokratik siyasete, farklı düşüncelere ve kimliklere yöneliktir. Bu saldırılar Van halkının iradesine yöneliktir. Bu saldırılar, Kürt düşmanlığına ve toplumsal ayrışmaya hizmet etmektedir. Bu saldırılar, bizi yıldıramaz, bizi susturamaz! Bizler, haklı davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER