21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Haniye Suikastiyle Orta Doğu’da Tansiyon Tekrar Yükseliyor

(ESKİŞEHİR)- İran’ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve İran Meclis Başkanı Muhammed Bagır Galibaf, Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

İran’da suikast sonucu öldürülen Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için, İran’ın dini lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamaney ve İran Meclis Başkanı Muhammed Bagır Galibaf, Haniye’nin intikamının alınacağını duyurdu.

Suikaste İlişkin İran Meclis Başkanı Açıklama Yaptı

İran Meclis Başkanı Muhammed Bagır Galibaf, İsmail Haniye’nin Tahran’da İsrail tarafından düzenlendiği iddia edilen suikastte öldürülmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Muhammed Bagır Galibaf, özetle şunları kaydetti:

“Allah’ın rahmeti İsmail Haniye’nin üzerine olsun. İran ve direniş cephesi şehit kardeşimizin kanını yerde bırakmayacaktır.”

İran’ın Dini Lideri Hamaney Suikastten İsrail’i Sorumlu Tuttu

Suikaste ilişkin İsrail’i işaret eden İran’ın dini lideri Hamaney, “Suçlu ve terörist siyonist rejim, sevgili misafirimizi vatanımızda şehit etti ve bizi kederli bıraktı, ama aynı zamanda kendisi için sert bir cezanın da zeminini hazırladı” dedi. Haniye’nin İsrail işgaline karşı verdiği mücadeleyi öven Hamaney, Haniye’nin ”bu yolda çocuklarını feda eden, şehit olmaya hazır” biri olduğunu söyledi.

Hamaney, “İslam ümmetine, direniş cephesine, gururlu Filistin milletine ve Haniye’nin ailesi ile birlikte şehit olan yoldaşına” başsağlığı dileğinde bulundu.

Hamas’ın Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da uğradığı suikast sonucu öldürülmesi, İsrail ve Hizbullah arasında Lübnan sınırında artan çatışmaların yarattığı bölgesel savaş riskini daha çok hiddetlendirebilecek bir etken olarak görülüyor. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER