21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Mehmet Şimşek’in Ölçeksiz Grafikleri Sosyal Medyayı Güldürdü

(İSTANBUL) – Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret verilerine ilişkin “Dış dengede ve turizmde olumlu görünüm sürüyor. Yıllık dış ticaret açığı haziranda bayram etkisi kaynaklı geçen aya göre sınırlı arttı. Buna rağmen geçen yıla kıyasla açık 32 milyar dolar iyileşti” açıklamasında bulundu.

Grafik Tasarım’da Kahramanlık

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dış ticaret ve turizm istatistiklerini değerlendirdi. Şimşek’in X hesabından yaptığı açıklama sırasında paylaştığı grafiklerde yüzde 3 ila 5’lik iyileşmeleri sembolize eden grafik çubukların yüzde 100’lük artışa tekabül edecek şekilde hazırlanmasına sosyal medya kullanıcıları yer yer güldü, yer yer kızdı.

Mehmet Şimşek’e Gelen Tepkiler

@AhmetBeyefendi: “Grafikler ölçekli çizilir Memet bey, bu kadar da düşmeyin! Turizm gelirleri artışından fazla Türklerin yurtdışında turizm harcamalarında (turizm giderinde) artış var. Net gelir düşüyor bu sene. Ondan neden bahsetmiyorsunuz?”

@ParaTeorisi: “Grafikteki bar boyları arasında inanılmaz bir fark var. Boy farkı o kadar çok ki sanki 2 katı büyüme gerçeklemiş gibi ? alt tarafı %3-5 artış”

@orkide05: “3D gözlüklerimi takıp bakayım çünkü normalde birşey görünmüyor.”

Şimşek’in Sosyal Medyaki Açıklamasının Detayları

“Dış dengede ve turizmde olumlu görünüm sürüyor. Yıllık dış ticaret açığı haziranda bayram etkisi kaynaklı geçen aya göre sınırlı arttı. Buna rağmen geçen yıla kıyasla açık 32 milyar dolar iyileşti. İkinci çeyrekte yıllık ziyaretçi sayısı 60 milyon kişiye, turizm geliri ise 58 milyar dolara ulaştı. Cari açıkta devam eden düşüşün yılın kalanında da sürmesini ve 2024 yılında cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2’ye gerilemesini bekliyoruz. Program hedeflerimiz için sürdürülebilir cari açık büyük önem taşıyor.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER