22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Erişim Engellemelerine Siyasilerden Tepkiler Devam Ediyor

(İSTANBUL) – BTK’nın “Atatürk’e hakaret”, “kumara ve uyuşturucuya yönlendirme” ve “çocuğa yönelik cinsel istismar” gibi katalog suçları gerekçe göstererek Instagram’ı erişime kapattığını açıklaması ve Anayasa Mahkemesi ile İletişim Başkanlığı arasında çıktığı tahmin edilen gizli anlaşmazlığın sonrasında siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Sansürcülüğe evrilen “iletişim” çalışmaları için siyasiler de mesajlarını paylaşmayı ve durumun çarpıklığına dikkat çekmeyi sürdürüyor.

İmamoğlu: “İletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı”

Ekrem İmamoğlu, Instagram’a erişim engeli getirilmesiyle ilgili X hesabından açıklama yaptı. Instagram’ın keyfi olarak kapatılmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen İmamoğlu, açıklamasında şu ifadeler yer verdi:

“Sosyal medya; her kesimin ticaret, haberleşme dahil birçok amaçla kullandığı bir platformdur. Bir sabah tüm ülkenin kullandığı bir mecranın keyfi olarak kapanması kabul edilemez. Instagram bir an önce açılmalı, iletişimden sorumlu akıllar sansür birimi gibi çalışmayı bırakmalı.”

Bulut: “Sansüre, sansürle karşılık vermek hangi aklın ürünüdür?”

Burhanettin Bulut yayımladığı video mesajda, “Sabah uyandık Instagram’a ulaşılamıyor. Tek bir tuşa basıp bütün bir ülkede iletişimi engelliyorlar, zahmet edip hiçbir gerekçe de yazmıyorlar” diyerek açıklasmasının devamında şunları söyledi:

“Milyonlarca insanın anayasal iletişim özgürlüğünü kafalarına estiği gibi kesiyorlar. Bir gün önce İletişim Başkanlığı’nın başındaki AKP propagandasından sorumlu zat, Instagram sansür uyguluyor diye eleştiriyor, hemen ertesi gün Instagram’ı komple yasaklıyor. Instagram’ı sansür uyguluyor diye eleştirip sansüre, sansürle karşılık vermek hangi aklın ürünüdür?”

Başarır: “Cumhuriyete özenin”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) sosyal medya paylaşım sitesi Instagram’a erişim engeli getirmesine tepki göstererek, “Bir sansüre sansürle karşılık veriyoruz. Herhâlde Abdülhamid döneminde internet uygulaması olsaydı, Instagram olsaydı bu yasak Abdülhamid’in bile aklına gelmezdi. Ama beyefendi yönetiminin aklına geliyor. Eğer bir yasak varsa insanlar bu yasağa karşı tepkisini yine bu alanda koyabilsin. Milyonlarca yurttaşımızın iletişim hakkını yasaklamayın. Abdülhamid dönemine değil Cumhuriyet dönemine özenin çünkü Türkiye’nin özlediği şey özgürlük” dedi.

Gökçen: “2024 yılında Instagram’ı kapatmanın esnafın kepengini kapatmaktan farkı yok”

Gökçe Gökçen, Instagram’a erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi. Gökçen, “Milyonlarca insan Instagram’da haberleşiyor, paylaşım yapıyor, hatta vergisini ödeyip işini burada yapıyor. 2024 yılında Instagram’ı kapatmanın, sokaktaki vatandaşın ağzını kapatmaktan, esnafın kepengini kapatmaktan hiçbir farkı yok. Sansürü reddediyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER