21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

ABD, İsrail’i Silahlandırmaya Devam Edeceğini Açıkladı

(ANKARA) – Hamas siyasi lideri İsmail Haniye’nin çarşamba günü Tahran’da düzenlenen suikastla öldürülmesinin ardından, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Orta Doğu’ya ek savaş gemisi ve savaş uçağı göndereceğini duyurdu. Açıklama, Beyrut ve Tahran’a yapılan saldırılardan sonra İran ve Hizbullah’ın misilleme mesajları üzerine geldi.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, balistik füzeleri düşürebilen ek donanma kruvazörlerinin Orta Doğu ve Avrupa’ya gönderilmesini onayladı. Orta Doğu’ya ayrıca ek bir savaş uçağı filosu da gönderiliyor.

Pentagon’dan İsrail Açıklaması

Pentagon, yaptığı açıklamada, “Austin, ABD kuvvetlerinin korunmasını iyileştirmek, İsrail’in savunmasına desteği artırmak ve Amerika Birleşik Devletleri’nin çeşitli olasılıklara yanıt vermeye hazır olmasını sağlamak adına ABD’nin askeri pozisyonunda yenilemeler yapılmasını istedi’’ ifadelerine yer verdi.

Pentagon’un, mevcut görevini tamamladıktan sonra Orta Doğu’daki USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine yeni bir görevlendirme yapmayacağı yönünde spekülasyonlar vardı. Ancak Austin, USS Theodore Roosevelt’in yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisinin geçirilmesine karar verdi. Pentagon açıklamasında, karada konuşlandırılacak balistik füze savunmaları için hazırlıkların artırılacağı belirtildi.

‘Daha Fazla Savaş Uçağı’ Konuşulmuştu

Beyaz Saray’a göre, ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde İsrail’in füze ve insansız hava aracı gibi tehditlere karşı desteklenmesi amacıyla ABD’nin askeri savunma konuşlandırmaları konusu da ele alınmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER