21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Hataylı Depremzedeler Barınma Hakları İçin Eylemde

(İSTANBUL) – 6 Şubat depremlerinde en fazla hasarı alan kentlerden biri olan Hatay’da depremzedeler, rezerv alan yasasına karşı eylemlerini sürdürüyor. 6 Şubat depremlerinin üzerinden 544 gün geçmesine rağmen sorunlarına çözüm bulamayan, halen konteynerlarda yaşamak zorunda kalan depremzedeler, bugün kentte miting düzenliyor. Hataylı depremzedeler adına yürüyüş öncesi konuşan Barınma Hakkı Platformu üyesi Ece Doğru, “Barınma hakkımızı savunmak için buradayız. Rezerv alan yasasına karşı mücadele etmek için buradayız” diyerek katılım çağrısı yaptı.

Hataylı Depremzede: Bin Polis de Gelse Boşaltmayacağım

Doğru, “Kentte barınma sorunu yaşayan bir insan bile kalsa mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Miting öncesi konuşan ve dört çocuk babası olduğunu belirten bir depremzede, “Günde 500 liraya çalışan bir işçiyim ben, ‘evini boşalt’ diyorlar. Buraya 50 polis de gelse, bin polis de gelse evimi boşaltmayacağım” dedi.

“Bu Evden Başka Hiçbir Şeyim Yok”

Tek katlı evini göstererek evin hasarsız olduğunu, yine de çıkartılmak istendiğini belirten depremzede, “Bunu vali de duysun, bu işlerle kimler ilgileniyorsa hepsi duysun, bu evden çıkmayacağım. 4 çocuk babası bir işçiyim ben. Ayaklarımın üstüne basamıyorum. 4 aydır sıkıntıdan, düşünmekten çalışamıyorum. Ne yapayım, kafama mı sıkayım. Yazıklar olsun. Bu evden başka hiçbir şeyim yok. Herkes duysun” diyerek isyan etti.

Hatay Depremzede Derneği: Haydi Mitinge!

Hatay Depremzede Derneği de sosyal medya hesaplarından “Kalıcı konutlarımızı amasız, fakatsız bedelsiz istiyoruz.”, “Yaşam, konteynerlara sığmaz!”, “Barınma sorunumuz çözülünceye kadar mücadelemiz sürecek.” notlarıyla mitinge çağrı yaptı.

Yürüyüş Düzenlendi: Müşteri Değil Depremzedeyiz

Ardından birçok depremzede Barınma Hakkı Platformu üyeleriyle birlikte yürüyüşe geçti. Yürüyüşe zılgıtlar ve ıslıklar eşlik etti. “Müşteri Değil Depremzedeyiz” sloganları eşliğinde yürüyen kitleye hitap eden platform üyesi Ece Doğru, “Zılgıtlarımız ve ıslıklarımız mücadelemizi yükseltmeye, bu bölgede herkesin birbiriyle kucaklaşmasına vesile olsun” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER