21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Boğaziçi Üniversitesi’nde İş Cinayeti: Öğrenciler Eylem Yapacak

(İSTANBUL) – Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs’te iş cinayeti meydana geldi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin (İSİG) duyurusuna göre, 44 yaşındaki Abdülkadir Doğan, Boğaziçi kampüsündeki yurt inşaatında, dar ve dik bir yokuş olan B kapı girişinde kum dökümü yapan kamyonun yan yatan dorsesinin altında kalarak can verdi. Doğan’ın, Mardin Dargeçitli olduğu belirtildi.

Boğaziçi Üniversitesi Bugün Kuzey Yemekhanede Buluşacak

Boğaziçi Üniversitesi Marksist Fikir Topluluğu, “Kampüsümüzdeki iş cinayeti kabul edilemez” notuyla yayınladıkları gönderide, bugün (4 Ağustos) eylem çağrısı yaptı. “Kayyum keyfiyetiyle yaratılan yurt sorunu ve aceleyle alınan kararlar öğrencileri mağdur ederken göz ardı edilen önlemler şimdi iş kazalarına sebep oluyor” ifadeleri yer alan sosyal medya paylaşımında, “Hesap sormak için Pazar günü 12.15’te Kuzey yemekhane önünde buluşuyoruz” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu’nun (BOUN ÖTK) X hesabından da buluşma çağrısına yanıt geldi. Yapılan paylaşımda, “Bugün 12.15’te kampüsümüzdeki iş cinayetine karşı biz de Kuzey yemekhane önünde olacağız!” denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER