19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Hopa’da 2. Kazım Koyuncu Kültür, Sanat ve Çocuk Şenliği

(ARTVİN) – Hopa Kültür Sanat Evi ve Hopa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2. Kazım Koyuncu Kültür, Sanat ve Çocuk Şenliği kapsamında etkinlikler devam ediyor. Hopa Kültür Sanat Evi gönüllüsü Zeliha Yıldırım, “Kazım Koyuncu bu coğrafyanın yetiştirdiği önemli değerlerden biri ve coğrafyaya katkısı çok” dedi.

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Kazım Koyuncu Kültür, Sanat ve Çocuk Şenliği, çocuk atölyeleri, müzik dinletisi ve çocuk oyunlarıyla devam ediyor.

Hopa Kültür Sanat Evi Ev Sahipliği Yapıyor

Hopa Kültür Sanat Evi’nden Ezgi Eriman, 2020 yılında Hopa Kültür Sanat Evi’ni açtıklarını ve yaklaşık 4 yıldır gerek söyleşiler, atölyeler, kurslarla süreci ilerletmeye çalıştıklarını anlattı. 2’ncisi düzenlenen Kazım Koyuncu Kültür Sanat ve Çocuk Şenliği etkinliklerinin Hopa Belediyesi ve Hopa Kültür Sanat evi ortaklığında gerçekleştirildiğini söyleyen Eriman, “Kazım gibi sanatla kültürle ilgilenen çocukların daha fazla olması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kazım Koyuncu Anısına Yazarlık Atölyesi Çalışmaları İçin Geldim”

Öykü ve Roman Yazarı Erdal Kara yaptıkları çalışmayı şu sözlerle anlattı:

“Artvinliyim Hopa doğumluyum bugün buraya çocuklarla Kazım Koyuncu anısına kumral çocuğun yaz öyküsü sloganıyla yazarlık atölyesi çalışmaları için geldim. Çocuklara amacımız bugün bir yazarlık atölyesi deneyimi hem yaşatmak hem Kazım’ı anlatmak hem Kazım’ın anılarını müzisyenliğini yaptıkları tutkuları için rol model olması açısından da öyküler tasarlamak ve oluşturmak bu öyküleri bir yıl sonraya taşıyıp kitaplaştırmak gibi bir idealimiz var. Bugün bu idealimizi gerçekleştirmek için Muğla’dan memleketime bunun için geldim ve yazarlık atölyesine davet edildim.”

Çocukların Gözünden Kazım Koyuncu

Öykü atölyesine katılan çocuklar ise Kazım Koyuncu hakkında şunları söylediler:

-“Herkesin bildiği gibi Kazım Koyuncu çok önemli bir insan herkesin duygularına dokunabilen bir insandı ve Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun. Onu çok seviyorduk ne diyelim.”

-“Bu Hopa’daki etkinlik çok güzel başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz. İlk konumuz Kazım Koyuncu’ydu. Muğla’dan misafirlerimiz geldi ve güzel bir etkinlik oldu.”

-“Yazarlık atölyesi kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu. Ana karakter Kazım Koyuncu. Kazım Koyuncu nasıl biridir. Konuşurken kimseyi incitmeyen, çalışkan cesur hiç pes etmeyen biridir. Çocukların insanların duygularına dokunur. Kazım büyüyünce müzisyen oldu ve iyi bir insan olduğunu dünyaya tanıttı. O uzun saçlı uzun boylu gitarını çok sever ve o taraftar değildir ama Trabzonspor’u tutuyordu ve hatta Trabzonspor’a marş yaptı. Gitarıyla besteler yapardı. Kazım gitarını çok sever, Kazım’ın gitarı Almanya’dan hediye gelmişti ve heyecandan Kazım ağladı. Gitarını alıp pencerenin önüne geçti, kurslara gidip çalmayı öğrendi ve sonra bir gün arkadaşlarını eve davet edip onlara şarkılar çaldı ve şarkıcı olmaya karar verdi.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER