22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Özgür Özel, Kadın Kolları Kurultayı’nda Konuştu

(ANKARA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda partisinin cinsiyet kotasını yüzde 50’ye çıkarma sözü verdi. Özel, “Önümüzdeki ay Tüzük Kurultayı’nda hala yüzde 33 olan cinsiyet kotasını kademeli olarak yüzde 50’ye çıkarma konusundaki irademizi vurgulamak ve bu salonun iradesini Tüzük Kurultayı’na taşımak da bugün seçilecek kadın kolları başkanı ve yönetiminin asli görevi olacağını ve buna saygı duyacağımızı ifade etmek isterim” dedi.

İstanbul Sözleşmesi Açıklaması

Gelecek seçimlerin kadın seçmen açısından referandum niteliğinde olacağını belirten Özel, “O tarafta Tayyip Bey’e oy verenler İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmış olmasını ve devamında 6284’e biraz daha cesaret bulurlarsa Medeni Kanun’a saldırıları meşrulaştıracak bu zemine oy vereceklerdir” diye konuştu.

Gerginlik Çıktı: Burayı Erkeklere Provoke Ettirmem!

Öte yandan Özgür Özel, partisinin 15. Olağan Kadın Kolları Kurultayı’nda konuşma yaparken İzmir’de Çiğli Belediyesi tarafından işten çıkarılan işçiler, “İşimizi geri istiyoruz” sloganı atmaya başladı. Protestocular, “Dik duran kadınlara hepinizi alıştıracağız” ve “Haklarımızdan, hayatlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” dövizleri taşıdı. Kadın işçilerden biri “Biz CHP üyesiyiz. Önce bize sahip çıkın” diye seslendi. Bunun üzerine Özel, “Kadın Kolları Kongresi’ni başka amaçlara alet etmeyin. Çok rica ediyorum. Ben sizi her ortamda dinliyorum, sizi kapının önünde de dinlerim. Ama burası Kadın Kolları Kongresi… Burayı kadınlara bırakacaksınız, burayı erkeklere provoke ettirmem. Alın erkek arkadaşları dışarı” diye tepki gösterdi.

İşçilerin dışarıya çıkartılmasının ardından konuşmasına devam eden Özel, “İyi ki kadın kollarımız var. Bu ülkeye eşit temsili biz getireceğiz. Bugün 35 kadın belediye başkanımız görevi başındadır ve bu bir önceki döneme göre yüzde 350 artmıştır” dedi.

Özel konuşmasına şöyle devam etti:

“Kademeli Olarak yüzde 50’ye Çıkarılacak”

“Tarih boyunca ayrımcılıkla mücadele eden kadınların kazanımlarını ileriye taşımak hepimizin ortak hedefi. Bunu yolu erkeklerin kadınlar hakkında karar vermeleri değil, kadınların siyasi hayata etkin katılımı ve toplumsal refahın eşit ve özgür yaşamın anahtarını kadınların kendi elleriyle taşımalıdır. Bu nedenle kadınların siyasi süreçlerde etkin rol almasını sağlamak bizim için vazgeçilmez hedefimizdir. Bu sebeple önümüzdeki ay Tüzük Kurultayı’nda hala yüzde 33 olan cinsiyet kotasını kademeli olarak yüzde 50’ye çıkarma konusundaki irademizi vurgulamak ve bu salonun iradesini Tüzük Kurultayı’na taşımak da bugün seçilecek kadın kolları başkanı ve yönetiminin asli görevi olacağını ve buna saygı duyacağımızı ifade etmek isterim.

“Kadınlar Yasal Boşlukların Bedelini Hayatlarıyla Ödüyor”

Kadınlar aile içi şiddetin, kadın düşmanı politikaların ve yasal boşlukların bedellerini hayatlarıyla ödüyorlar. Gelecek seçimler kadın seçmen açısından referandum niteliğinde olacaktır. O tarafta Tayyip Bey’e oy verenler İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmış olmasını ve devamında 6284’e biraz daha cesaret bulurlarsa Medeni Kanun’a saldırıları meşrulaştıracak bu zemine oy vereceklerdir. Ama ben inanıyorum ki yapılacak ilk genel seçimde ilk 10 gün içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden hayata geçirecek CHP’ye oy vereceklerdir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER