21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

7 Alevi Kurumundan Ortak Basın Açıklaması

(İSTANBUL) – 30 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa organizasyonuyla Nevşehir’de “Bir Olalım, İri Olalım ve Diri Olalım” temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, Alevi kurumları ve toplumunun büyük tepkisini çekti.

Bu duruma sessiz kalmayan 7 Alevi kurumu, ortak bir basın açıklaması yaparak Başkanlığın esas gayesinin ortaya çıkışını birkez daha gözler önüne serdi.

Fotoğraf, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı Tarafından Servis Edildi

Etkinlikte bozkurt işareti yapan gençlerin fotoğrafının resmi kanallardan sosyal medyaya servis edilmesiyle, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın uzun zamandır ifade edildiği gibi bir asimilasyon projesi olduğu birkez daha açığa çıkmış oldu.

7 Alevi Kurumundan Ortak Basın Açıklaması

Resmi kanallardan ortak bir açıklama yapan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu, Türkiye Alevi Federasyonu (TAF), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV), Alevi Kültür Dernekleri (AKD) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), “Irkçılık ve asimilasyon merkezi olan bu kurum derhal kapatılmalıdır” diyerek kamuoyuna seslendi.

Alevi kurumları, ortak basın açıklamasında şunları kaydetti:

“Irkçılık ve asimilasyon merkezi olan bu kurum derhal kapatılmalıdır. Gençlerimizin yola olan inanç ve duyguları üzerinden ırkçılık propagandası yapanlar unutmasın ki Aleviliğin kodları sizi ve sizin gibileri de yoldan atacaktır. Cumhurbaşkanının bir kararnamesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın yok hükmünde olduğunu defalarca ifade etmiştik.”

“Aleviler Maraş’ta katliama uğrarken, Çorum’da canlarına kastedilirken ve Madımak Oteli’nde ateşe verilirken hep bu işaret yapıldı”

“Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğraf ile amaçlananın ne olduğunu somut olarak gördük. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptıkları icraattan ırkçılık propagandası çıktı. Aleviler Maraş’ta katliama uğrarken, Çorum’da canlarına kastedilirken ve Madımak Oteli’nde ateşe verilirken hep bu işaret yapıldı. Evet bozkurt işareti yapmak tüm katliamları onaylamaktır. Biz Aleviler ülkemizde ve Dünya’da herhangi bir kimliğin, inancın diğerinden üstün olduğu iddiasını kesin olarak reddederiz. Zira 72 millete bir nazar ile bakmayan bizden değildir. Zorunlu din derslerinden söz etmeyip, Madımak Oteli’nin utanç müzesi olması ile ilgili ses çıkarmayıp, katliamların sembolü olmuş bozkurt işaretini meşrulaştırmaya çalışanlar, suçlusunuz! Kalender Çelebi’den Pir Sultan Abdal’a, Koray Kaya’dan Ali İsmail Korkmaz’a kadar kimsenin yüzüne bakamayacak kadar suçlusunuz!”

“Gün Hüseyni duruşu gösterme günüdür”

“Bu vesile ile inkarcılık, ırkçılık ve asimilasyon merkezi olan Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın herhangi bir etkinliğine destek olan pir, dede, baba, ana ya da akademisyen, her kim olursa olsun, Kerbela’dan bugüne kadar inancımızı yok sayan, inkar eden anlayışa hizmet ettiğini unutmamalıdır. Gün Hüseyni duruşu gösterme günüdür.”

  • Alevi Bektaşi Federasyonu
  • Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu
  • Avustralya Alevi Bektaşi Federasyonu
  • Türkiye Alevi Federasyonu
  • Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı
  • Alevi Kültür Dernekleri
  • Pir Sultan Abdal Kültür Derneği

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER