19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Kekova Üçağız İskele İhalesi, Gelen Tepkiler Üzerine İptal Edildi

(ANTALYA) – Antalya’nın Demre ilçesinde doğal ve arkeolojik sit alanı Kekova bölgesindeki Üçağız köyü iskelesinin 10 yıllığına kiralanmasına ilişkin ihale, tepkiler üzerine Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından iptal edildi.

Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, ihalenin iptal edilmesi için katkı ve destek veren herkese teşekkür etti.

Tepkiler Nedeniyle İhale Bakanlık Tarafından İptal Edildi

Antalya’nın Demre ilçesi Kekova bölgesindeki Üçağız köyü iskelesinin 10 yıllığına kiralanması için 25 Haziran’nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce ihale yapılmıştı. İhaleyi 27 milyon bedelle Anadolu Yatçılık kazanmıştı. İhalenin iptal edilmesi için köylüler ve çevreciler, eylem yapmış; Demre Belediyesi de idare mahkemesinde dava açmıştı. Yoğun tepkiler üzerine ihale, bakanlık tarafından iptal edildi.

Fatih Duran, İptale Götüren Süreçte Emeği Olanlara Teşekkür Etti

Demre Belediye Başkanı Fahri Duran, ihalenin iptal edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

“25 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen Üçağız Yüzer İskele ve Denizel Alan İhalesi’nin iptal edilmesi sürecinde bizlere yardımcı olan; milletin meclisinde sesimizi duyuran Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekillerimize, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımıza, kooperatif başkanıma, muhtarıma, sivil toplum kuruluşlarına, kıymetli büyüklerimize, hatadan dönen yatırımcı kuruluşa ve en önemlisi Üçağız’ın güzide insanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. Mutlu bir Demre için yardımcı olan herkese minnettarız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER