19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

Van Milli Eğitim’de Çifte Standart: Eğitim-Sen Açıklama Yaptı

(VAN) – Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Van Şubesi, ayrımcı uygulamaları protesto etmek amacıyla Van Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklama, müdürlüğün bahçesinde engellenince binanın önünde gerçekleşti. “Bu İş yerinde mobbing var! Baskıya, sürgüne, mobbinge son’” pankartının açıldığı açıklamayı, Eğitim Sen Van Şube Eş Başkanı Murat Atabay yaptı.

“Keyfi Atamalar, Göstermelik Soruşturmalar…”

Sendika üyelerinin karşılaştığı sorunları sıralayan Atabay, şunları söyledi:

“Van Milli Eğitim Müdürlüğü, son dönemlerde üyelerimize karşı sistematik bir biçimde ayrımcı uygulamalar içerisindedir. Diğer taraftan, kendilerine yakın kimi sendika üyelerine ise çeşitli ayrıcalıklar tanıyarak bir çifte standart oluşturmaktadır. Tüm eğitim emekçilerine karşı tarafsızlık ve eşitlik iradesini kaybetmiş, siyasi parti ve sendikalardan aldığı talimatlara göre hareket eden Van İl Milli Eğitim Müdürlüğünde son süreçte ciddiyetten uzak, lakayt bir şekilde keyfi atamaların yapıldığı, göstermelik soruşturmalarla kimi idareci/öğretmen/personelin ödüllendirildiği ya da cezalandırıldığı bir yönetim anlayışı ve atama şekli benimsenmiş durumdadır.”

“Görevlendirmeler Liyakate Değil Sadakate Dayalı”

Van’da eğitim alanında yaşanan çifte standartlara da dikkat çeken Atabay şöyle devam etti:

“Normu boş olan kimi okul idarelerine malum sendikanın talepleri doğrultusunda idareci görevlendirmeleri yapılmaktadır. Geçici görev ile görevlendirilen müdür ve müdür yardımcılarının sendikalarına bakıldığı zaman kimlerin talimatları görevlendirildikleri net olarak görülecektir. Yine, proje okullarına idareci atamalarında hiçbir üyemizin atanmamış olması da bu yanlı ve hukuksuz uygulamaların bir sonucudur. Herkes tarafından da çok net bilinmektedir ki bu görevlendirmeler liyakate dayalı değil, birilerinin yönlendirmesi ve talebi ile sadakate dayalı gerçekleştirilmektedir. Buradan İl Milli Eğitim Müdürlüğüne soruyoruz: Proje okul idarecilerini hangi kritere göre atadınız? Atadığınız kişilerde olup da atamasına engel olduğunuz kişilerde olmayan ne gibi nitelikler söz konusudur? Tek bir üyemizin dahi proje okullarına idareci olarak atanmaması, sizlerin partizan ve taraflı yaklaşımınızı ortaya koymuyor mu?.”

“WhatsApp Durum Paylaşımları Dahi Sürgüne Gerekçe”

Üyelerin Whatsapp durum paylaşımlarının bile sürgün gerekçesi sayıldığını aktaran Atabay, yaşananları şöyle sıraladı:

“Yapılan soruşturmalar sonucunda birçok idareci ve öğretmenin görev yeri değiştirilmektedir. Ancak yer değiştirmelerde kimi sendika üyelerine ödül gibi yer değişiklikleri verilirken sendikamız üyesi idareci ve öğretmenler ise adeta cezalandırılmaktadır. Muhakkik atamaları birilerinin isteğine göre yapılmakta ve bazı muhakkikler aracılığı ile istenen cezalar verilmektedir. Yine Teftiş Kurulu etki altına alınarak talimatlar verilmekte, kişiler ile ilgili ne ceza verilmesi gerektiği kendilerine dayatılmaktadır. Buradan görevini tarafsız bir şekilde yerine getirmeyen ve bir yerlerden talimat alan kimi muhakkik ve teftiş kurulu üyelerine de sesleniyoruz: Görevinizi yaparken bir yerlerden gelen talimatlara ve yönlendirmelere göre hareket etmeyin. İdeolojik hareket etmeyin. Kamu görevlisi olduğunuz bilinci ile hareket edin. Tarafsız olun. İncelediğiniz dosyalarda bir yerlerden gelen yönlendirmelere göre, ideolojik düşüncenize göre kararlar vermeyin. Unutmayın ki asgari demokratik bir ortamda görevini tarafsız bir şekilde yerine getirmeyen, hukuk ve adalet dışına çıkan herkes hukuk önünde bunun hesabını verecektir. Uygulamadığınız hukuk, size de mutlaka lazım olacaktır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER