20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Fethiye’de HES’e Karşı Direnen Köylüler Darp Edildi

(İSTANBUL) – Muğla’nın Fethiye ilçesindeki Söğütlü Mahallesi sakinleri, tek su kaynağını HES projesine kaptırmamak için yaptıkları eylemde jandarma tarafından darp edildi. Jandarma müdahalesiyle sekiz köylü gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir kişinin ise kafasında açılma meydana geldi.

Gözaltına alınan Söğütlü köylülerinin avukatları, Gündem Fethiye’ye yaptıkları açıklamada, “Köylüye küfür edilmiş ve yanağına yumruk atılmış” dedi.

“Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçu Oluşmadı”

“Görevi yaptırmamak için direnme suçu” gerekçesiyle köylülerin ifadelerinin aldığını aktaran Avukat Okşan Palabıyıkoğlu, şunları söyledi:

“Bu noktada bu suçun oluşmadığı kanaatini taşıdığımız için çünkü görevi yaptırmak için direnme suçunun oluşması için cebir veya tehdit kullanılması gerekiyor. Köylü tarafından herhangi bir cebir yahut tehdit yok. Bir anda gözaltı, bir anda aslında saldırı oluşmuş. Bu basına yansıyan kamera görüntülerinde de jandarmanın kamerasında da net olarak görülebilecek bir husus. Bu yönüyle görevi yaptırmamak için direnme suçu oluşmadı.”

Darp Edilen Köylü Şikayetçi Oldu

Takipsizlik kararı verilmesini talep ettiklerini söyleyen Palabıyıkoğlu, bir köylünün darp edilerek gözaltına alındığını ve şikayetçi olduğunu şöyle dile getirdi:

“Bir köylünün kendisine karşı yapılan bir kötü muamele var. Küfür edilmiş sinkaflı küfür var ve yanağına da yumruk atılmış. Bununla ilgili olarak da orantılılık ilkesi gereği kolluk kuvvetlerinin gözaltına alırken ya da kişiyi etkisiz hale getirirken çeşitli kriterleri var. Bu kriterler uygulanmamış hatta küfür ederek gözaltına alınmış, buna ilişkin olarak şikayetçi oldu.”

Köylülerin Tamamı Serbest

İfadeleri alınan altı köylü serbest bırakılırken, iki köylü ise savcı tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltında kaldı.

İki gözaltının sebebinin jandarma tarafından yapılan şikayet olduğunu da ekleyen Palabıyıkoğlu, köylülerin bugün (10 Ağustos) adliyeye sevk edildiğini söyledi. Adliyeye sevk edilen köylüler serbest bırakıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER