19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Uraloğlu’ndan Instagram Açıklaması: Son Düzlükteyiz

(İSTANBUL) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2 Ağustos’tan bu yana uygulanan Instagram’a erişim engeline ilişkin yaptığı açıklamada yine ciddi aşama kat edildiğini söyledi. Uraloğlu, “Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aşama kat ettik. Son düzlükteyiz. Umarım çok uzatmadan anlaşırız” dedi.

“Bizim özgürlük yaklaşımımız sosyal medya platformlarından çok daha yukarıda” diyen Uraloğlu, META yetkilileriyle yapılan görüşmelere ilişkin bilgi verdi.

Uraloğlu, Üç Gün Önce de Benzer Bir Açıklama Yapmıştı

Bakan Uraloğlu, 7 Ağustos’ta META ile yaptıkları görüşmelere dair bilgi vererek, “Ciddi bir aşama kaydettik. Zannediyorum ki çok uzamadan bizim hassasiyetlerimizi dikkate alacaklar” demişti.

Uraloğlu 5 Ağustos’ta ise “Tam istediğimiz sonucu almış değiliz” açıklamasını yapmıştı.

Instagram’ın sahibi Meta’dan bir sözcü ise BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, vatandaşların mağduriyeti üzerinde durarak şunları söylemişti:

“Türkiye’de Instagram’a erişimin engellenmesinden dolayı milyonlarca kişi aileleriyle ve arkadaşlarıyla gündelik iletişim kurdukları bir yöntemden mahrum bırakılırken işletmeler de aynı şekilde müşterilerine ulaşamıyor. Hizmetlerimizi yeniden kullanıma sunmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”

Ancak Türkiye’den yetkililerle müzakere yapıldığına değinilmemişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER