21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Zara Türkiye’den Çıkıyor mu? Inditex’ten Resmi Açıklama

(İSTANBUL) – İsrail’in Gazze katliamının ardından boykot listelerinde adı geçen Zara markasının Türkiye’den çekilip çekilmeyeceği merak konusu oldu. Zara, Massimo Dutti, Pull&Bear, Oysho ve Bershka gibi markaları bünyesinde barındıran İspanyol perakende devi Inditex, Türkiye’den çekileceğine dair söylentileri yalanlayarak “Kalıcıyız” mesajı verdi.

Hürriye’te yer alan habere göre Inditex Türkiye yetkilileri, küçük bir gazeteci grubuyla düzenledikleri toplantıda, Türkiye’nin stratejik önemi üzerinde durarak bu ülkede kalıcı olduklarını belirtti.

“10 Yeni Mağaza Açmayı Planlıyoruz”

Inditex Türkiye yetkililerinin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye bizim merkezimiz için en önemli pazarlardan biri. Bizim için fiyat tutturamamak yok. Türkiye İspanya’ya yakın, kaliteli üretici var. Uzun süreli işbirliklerimizin olduğu bir ülke. Bu yüzden Türkiye’de çok mutluyuz. Burada yaptığımız üretimi artırarak, perakendede ise yeni mağazalarla varlığımızı güçlendirerek yolumuza devam ediyoruz. Bu yıl 14 mağazamızı yenileyip alan büyütürken, 10 yeni mağaza açmayı planlıyoruz. Indıtex olarak tedarikçilerimiz ve çalışanlarımızla Türkiye’nin bir parçası olmaktan mutluyuz.”

330 Bin Kişilik İstihdam

Inditex, Türkiye’deki 186 doğrudan tedarikçi ve bunlarla ilişkili 847 fabrika ile çalışıyor. Dolaylı olarak 758 fabrikada Inditex için üretim yapıyor ve bu tesislerde toplamda 330 bin 926 kişi istihdam ediliyor.

“İşbirliğimiz Güçlenerek Devam Edecek”

Ayrıca, Türkiye’nin güçlü alt yapısıyla Çin ve Fas’tan sonra Inditex’in üçüncü büyük tedarikçisi olduğu belirten yetkililer, “Pandemiden bu yana artan bir trendde Türkiye’den alım yapıyoruz. Bu konuda da işbirliğimiz güçlenerek devam edecek” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER