20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İran, Trump Ekibinin Siber Saldırı Suçlamasını Reddetti

(ANKARA) – İran’ın Birleşmiş Milletler Temsilciliği, eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın seçim kampanyasına yönelik siber saldırı suçlamalarını reddetti. Yapılan açıklamada, “İran’ın ABD başkanlık seçimlerine müdahale etmek gibi bir amacı ya da gerekçesi olmadığı” belirtildi.

İran Birleşmiş Milletler Temsilciliği Yalanladı

İran’ın Birleşmiş Milletler Temsilciliği, siper saldırı suçlamalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Tahran’ın, Trump kampanyasına yönelik düzenlenen siber saldırıya ilişkin belgelere erişimi olduğu ve anonim bir hesaptan Trump kampanyasının iç operasyonlarıyla ilgili belgeleri içeren e-postalar almaya başladığına yönelik iddialar reddedildi.

Açıklamada, “İran yönetiminin, ABD başkanlık seçimlerine müdahale etme gibi bir amacı ya da gerekçesi yoktur” ifadelerine yer verildi.

Trump Kampanya Sözcüsü Suçlamıştı

Konuya ilişkin Trump kanadından yapılan açıklamada, Trump kampanyasının sözcüsü Steven Cheung, “2024 seçimlerine müdahale etmeyi ve demokratik sürecimize kaos tohumları ekmeyi amaçlayan” diyerek, anonim bir hesaptan dahili belgeler alındığını iddia etmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER