21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Tuzla’da Göçük: İki İşçinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

(İSTANBUL) – Tuzla’da İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresine (İSKİ) bağlı taşeron firmanın yaptığı kanal çalışmasında göçük meydana geldi. İki işçi göçük altında kaldı. İlerleyen saatlerde işçilerin cansız bedenlerine ulaşıldı.

Tuzla’da göçük meydana geldi. Kanal çalışmasında görevli iki işçinin göçük altında kaldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre İSKİ’ye bağlı taşeron firma, Tepeören Mahallesi Akabaşk Sokak’ta kanal çalışması yapıyordu. Kısa süre içerisinde ekiplere göçük ihbarı verildi.

Ekipler Bölgeye Gönderildi

Kanal çalışması esnasında yaşanan göçükte iki işçi göçük altında kaldı. Bölgeye itfaiye, sağlık polis ve AFAD ekipleri gönderildi.

Çalışma sonucunda işçilerin cesetlerine ulaşıldı.

Olaya ilişkin İstanbul Valiliğinden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

İBB Açıklama Yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamada, göçüğün sivil vatandaşa ait inşaat sahasında meydan geldiği ve müstakil evin altyapı inşaatı sırasında heyelan oluştuğu belirtildi.

İSKİ’den Açıklama

İSKİ, Tuzla’da meydana gelen ve iki işçinin yaşamını yitirdiği göçükle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, göçüğün bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana geldiği ve İSKİ ile hiçbir bağlantısı olmadığı belirtildi.

İSKİ, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür” ifadesine yer verdi.

İSKİ tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“11 Ağustos 2024 tarihinde bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Tuzla Tepeören Mahallesi Akbaşak Sokak’ta meydana gelen göçük olayının İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) ile ilişkili olduğu yönünde haberler yer almaktadır. Olayla ilgili olarak, bazı kaynaklarda İSKİ’ye bağlı taşeron firmanın çalışanlarının göçük altında kaldığı belirtilmiştir.

Bahse konu olan göçük, bölgede yürütülen özel bir villa inşaatında, site içi kanalizasyon bağlantısı yapılırken meydana gelmiş olup; İSKİ ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Olayla ilgili tüm yasal süreçler ve kurtarma çalışmaları yetkili kurumlar tarafından yürütülmüştür.

Göçük sonucunda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER