21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Alevi Kurumları, 13 Ağustos’ta Garip Dede’de Açıklama Yapacak

(İSTANBUL) – Alevi kurumları, 13 Ağustos 2024 Salı günü saat 12:00’da İstanbul Küçükçekmece’deki Garip Dede Dergahı Vakfı’nda buluşarak ortak bir basın açıklaması yapacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın Nevşehir’de alternatif etkinlik düzenleme girişimine karşı yüzlerce kurum ve bireyin altına imza attığı taleplerin dile getirileceği basın açıklamasına basın ve yayın kurumları davet edildi.

Kurumlardan Basın Açıklaması için Davet

Davet metninde şu ifadelere yer verildi:

“Alevilik, kadim ve özgün bir inançtır. Aleviler, tarih boyunca inançlarını korumak için büyük bedeller ödemiş, ancak inançları ve ibadethaneleri yasal güvence altına alınmamıştır. Alevi köylerine zorla camiler inşa edilmiş, Alevi çocukları zorunlu din derslerine tabi tutulmuştur. Alevilerin eşit yurttaşlık, insanca yaşam ve demokratik talepleri, sürekli olarak yok sayılmış ve yeni baskılarla karşılık bulmuştur.

AKP İktidarı ve Asimilasyon Politikaları

22 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarı, Alevilere yönelik asimilasyon, inkâr ve imha politikalarını sistematik olarak sürdürmektedir. Bu politikaların bir parçası olarak kurulan “Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı,” Aleviliği özünden uzaklaştırma çabalarının, asimilasyonun merkezi haline gelmiştir.

Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri

Hacıbektaş’ta 60 yıldır süregelen Hacı Bektaş Veli Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri, devlet eliyle korsan etkinliklerle gasp edilmeye çalışılmaktadır. 16-17-18 Ağustosta düzenleyeceğimiz 61. Hacı Bektaş Veli Anma törenleri öncesi başta Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı’nın derhal kapatılması bu kurumun Aleviler arasında yaratmak istediği ayrılığın önüne geçmek için yüzlerce kişi ve kurumun imzasını taşıyan basın açıklamamıza siz değerli basın emekçilerini davet etmek istiyoruz.

Tarih: 13 Ağustos Salı Saat: 12.00 Yer: Garipdede Dergahı (Küçükçekmece)”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER