21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

İnsan Kaçakçılığı Yapan General, Yüksek Disiplin Kurulu’na Verildi

(ANKARA) – Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Suriye sınırında “makam aracıyla insan kaçakçılığı” olayında emekliliğe sevk edilen Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili, “Emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, süreç devam etmektedir” açıklamasını yaptı.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Salonu’nda haftalık bilgilendirme toplantısı yaptı. Sözlerine 14 Ağustos 1974’te Türk Silahı Kuvvetleri tarafından başlatılan 2’nci Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıl dönümü dolayısıyla şehitler ve gazileri anarak başladı. Gündeme ilişkin çeşitli askeri konularda bilgi veren Aktürk Bilal Çokay’la ilgili de konuştu.

”Son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi”

Bakanlık kaynakları, makam aracılığıyla hudutta insan kaçakçılığı olayına ilişkin tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili soru üzerine de şu bilgiyi verdi:

“Olaya karışan uzman erbaşların sözleşmeleri fesih edilmiş, emir astsubayının Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile TSK’dan ilişiği kesilmişti. Emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş olup, süreç devam etmektedir. Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldükten sonra alınacak karar kamuoyuyla paylaşılacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER