21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Bahçeli, AKP’nin Meclis Barbarlığını Savundu: Gereği Yapılmıştır

(İSTANBUL) – Anayasa Mahkemesi’nin (AYM), TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi için ‘yok hükmünde’ kararı vermesinin ardından TBMM’deki olağanüstü toplantıda AKP’li Alpay Özalan’ın TİP Milletvekili Ahmet Şık’a yumruklu saldırısı gündemdeki yerini koruyor. AKP’nin Meclis barbarlığı dış basında da geniş yer bulurken iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, saldırıyı savundu.

Bahçeli: Atalay Konusu Tamamıyla Kapanmıştır

Devlet Bahçeli, Meclis’teki yumruklu saldırıyı açıkça destekleyerek “Cumhur İttifakı’nın kurucularından AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi olmadan da gereğini yapmış” dedi; “Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır” ifadesini kullandı.

Bahçeli’nin açıklamasından ilgili kısım şöyle:

“Gazi Meclis’te vuku bulan hazin ve talihsiz olaylar, son derece üzücüdür. Hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmasına rağmen TİP’li Can Atalay’ı cezaevinden çıkarıp Meclis’e taşımak isteyen siyasi provokasyon mekanizması bütün tahrik ve tertibiyle ortalığı karıştırmıştır. Kürsü masuniyetini maksatlı ve marazi şekilde çarpıtan TİP’in devlet ve millet muhalifi bir milletvekilinin nefret saçan sivri sözleri tansiyonu kanama noktasına kadar çıkarmıştır. Fakat kahırdan lütuf doğmuş, gölgelenmiş Gazi Meclis’te şafak sökmüştür. Nitekim Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER