19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Cumartesi Anneleri, 1012. Haftada Abdurrahim Demir’i Andı

(İSTANBUL) – 1995 yılından bu yana toplandıkları İstanbul Beyoğlu’nda gözaltında kaybedilen yakınları için adalet arayışını sürdüren Cumartesi Anneleri, bu hafta da Galatasaray Meydanı’ndaydı. Kayıp yakınları 1012’nci haftada, 17 Ağustos 1995’te gözaltında kaybedilen Abdurrahim Demir için adalet istedi.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen kayıp yakınlarının bu haftaki açıklamasını Ferhat Tepe’nin kardeşi Ayşe Tepe okudu. Cumartesi Anneleri resmi X hesabından da Abdurrahim Demir için açıklama yapılarak “Bugün, evladından bir haber alamadan aramızdan ayrılan Kesriye Demir ve kardeşinden bir haber alamadan aramızdan ayrılan Mehmet Demir’in sesiyiz” denildi.

Abdurrahim Demir için Basın Açıklaması

Açıklamanın devamı şöyle:

“1012. haftamızda, 29 yıldır gözaltına alındığı inkar edilen Abdurrahim Demir’in akıbetinin açıklanması ve adaletin sağlanması talebiyle buluştuk. Bugün, evladından bir haber alamadan aramızdan ayrılan Kesriye Demir ve kardeşinden bir haber alamadan aramızdan ayrılan Mehmet Demir’in sesiyiz.

Abdurrahim Demir, 17 Ağustos 1995 tarihinde Mardin Ömerli’den evlilik niyetiyle yola çıktı. Bindiği otobüs yaklaşık bir saat kadar yol aldıktan sonra, Mardin Kızıltepe Şavalet kontrol noktasında askerler tarafından durduruldu. Kimlik kontrolü yapan askerler, Abdurrahim’i gözaltına aldı. Kendisinden bir daha haber alınamadı.

Olaya tanıklık edenler, Demir Ailesi’ne gözaltına alınan Abdurrahim’in, Şavalet Jandarma Karakolu’na götürüldüğünü söyledi. Karakola giden anne Kesriye Demir’e ise “Biz böyle birini almadık” cevabı verildi. Bunun üzerine aile, Mardin Emniyeti’ne başvurdu.

Emniyette onlara, “Abdurrahim pasaport çıkartıp, Fransa’ya garson olarak gitti” denildi. Ailesi, “Ne işi var Fransa’da Abdurrahim Adana’ya gidiyordu, evlenecekti” diye itiraz etti, ancak “bu işin peşini bırakın” diye tehdit edildiler. Yapılan tüm girişimler sonuçsuz kaldı. Abdurrahim Demir’den bir daha haber alınamadı.

Anne Kesriye Demir, 20 yıl boyunca yolunu beklediği oğlunu bulamadan, akıbetini öğrenemeden; ağabeyi Mehmet Demir ise 23 yıl boyunca Galatasaray’dan sorduğu “Kardeşime ne oldu?” sorusuna bir cevap alamadan aramızdan ayrıldılar.”

Yeğeni Alev Demir Adalet İstedi

29 yıl önce gözaltında kaybedilen Abdurrahim Demir’in yeğeni Alev Demir de “Babaannem de, babam da amcamdan bir haber alamadan hakkı rahmetlerine kavuştular” diyerek adalet çağrısını yineledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER