21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

DEM Partili Ali Bozan, Zeytin Nöbetini Ziyaret Etti: Yanındayız

(İSTANBUL) – 6 Şubat depremlerinde büyük yıkımın yaşandığı Hatay’da vatandaşların sorunları devam ederken bir mağduriyet de özel arazilerdeki zeytin ağaçların sökülmesiyle yaşanıyor. Konutlara yol yapımı için geçici kamulaştırma ile bedel bile ödenmeden özel mülkündeki zeytin ağaçları sökülen Çiğdem Arslan nöbetinde 28. günü geride bıraktı. Günlerdir destek çağrısı yapan Çiğdem Arslan’ı, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan ziyaret etti.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Ballıöz mahallesinde TOKİ konutlarına gidecek yol için hukuksuzca sökülen ağaçlarından elinde kalan 8 zeytin için 28 gündür nöbet tutan Çiğdem Arslan’a destek ziyaretine gitti. Bozan, iktidar eliyle vatandaşın malının gasp edildiğini söyledi.

Ali Bozan Sosyal Medyada Paylaştı

Ali Bozan, sosyal medyada yaptığı paylaşımda Çiğdem Arslan ile gerçekleştirdiği sohbetten bir kesit paylaştı. Bozan, gönderisine şu notu düştü:

“Hatay’ın Defne ilçesindeyiz. İl ve ilçe yöneticilerimizle birlikte; 28 gündür direniş nöbetinde olan Çiğdem Arslan’ı ziyaret ettik. Arslan’ın arazisindeki 150 yıllık 40 zeytin ağacından 32’si iktidar tarafından gasp edildi. Hiçbir karar olmadan tamamen hukuksuzca yapılan bu gaspa karşı Arslan, 28 gündür geriye kalan 8 ağacını korumak için arazisinde çadır kurdu ve direniş nöbeti tutuyor.

Bir ülke düşünün! Halk kendi malını iktidara karşı korumaya çalışıyor.

Çiğdem Arslan’ın direnişinin yanındayız.”

Çiğdem Arslan: Buradan Çıkarsam Ölürüm

“Ben her şeye rağmen, ilkel koşullarda, hastalığıma rağmen mücadelemi ağacım için veriyorum. Toprağım için veriyorum. Ama oradaki baskıda da şunu görüyorum; buradan çıkalım diye uğraşıyorlar. Bu durumda bir vatandaş olarak ben yaşayamam. Ben buradan çıkarsam ölürüm zaten. O yüzden ben burada ölürüm, çadırda ölürüm… Yetkisi yok ya hani… Yetkisini kazandığı zaman gelsin kepçeyle çıkarsın beni. Başka çıkarımız kalmadı artık. Aradan 18 ay geçti. Biz hangi acıya katlanalım?”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER