20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Dergahlarımızı Geri İstiyoruz: İnancımızdan Elinizi Çekin

(İSTANBUL) – Her yıl gerçekleşen “Dergahlarımızı Geri İstiyoruz” yürüyüşüne bu yıl da Alevi kurumları ve toplumu büyük katılım gösterdi.

Yürüyüşte Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD), Alevi Kültür Dernekleri (AKD), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Türkiye Alevi Federasyonu (TAF) temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda diğer bileşen ve yurttaş yer aldı.

Milyonları Buraya Yığarız!

PSKAD Genel Başkanı Cuma Erçe, “Alevi kurumları burada, Alevilerin temsilcileri burada. Biz istersek milyonları buraya yığarız, serçeşmemize sahip çıkarız, dergahlarımız bunlara tesim etmeyiz. Onlar isterlerse korsan etkinlikler koysunlar, burayı işgal etmeye kalksınlar, biz buna asla izin vermeyeceğiz. Sözümüzün arkasındayız, bunlara biat etmeyeceğiz. ABKC Başkanlığı’nı tanımayacağız” ifadelerinde bulundu.

Alevilere Rağmen Yeni Alevilik Yaratmaya Çalışıyorlar

HBVAKV Başkanı Ercan Geçmez, “Alevilere rağmen bir Alevilik yaratmaya çalışanlara karşı 3 gündür biz de burada Alevi örgütleri olarak, halk olarak kendilerine söyledik. Bugün de burada halkın kendisi dergahına, Pir’in huzuruna, kartlarla değil, yalın ayak, açık başlarla doğru yürüyor” ifadelerinde bulundu.

Yol Erenleri, Yoldaşları Burada

ABF Genel Başkanı Mustafa Aslan, “Aslında söylenecek o kadar çok şey var ki. Hacıbektaş’ta alternatif etkinlik planlamaya çalışanlar, kültür merkezini bize kapatmaya çalışanlar şunu bilmeli ki, Hacıbektaş toprağının her karışı Hünkar’ın toprağıdır. Yol erenleri, talipleri, yoldaşları, burada biz AKP ve işbirliği yapanlara karşı dergahayız ve dergahta olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

ABKC Başkanlığı’nı Kabul Etmiyoruz, Etmeyeceğiz

KKTC Alevi Kültür Merkezi Cemevi Başkanı Cengiz Demir, “Bugün burada dergahımıza sahip çıkmak için bir araya geldik. Dergahımızı bizden alamayacaklar. Tüm dergahlarımıza her daim sahip çıkacağız. ABKC Başkanlığı’nı da kabul etmiyoruz, reddediyoruz” dedi.

Alevilik Vardır, Alevilik Haktır

FUAF Eşit Başkanı Mahmet Gündüz, “AKP’nin kurmuş olduğu ABKC Başkanlığı’nın dergahlarımızı elde etmek için çalışmaları, 3 gündür Hacıbektaş’ta korsan eylemlere başlattıkları girişimlere karşı buradayız. Bizimle beraber olan tüm canlarımızı mücadeleye sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Bir Maaşa İnancını Satıyorlar

TAF Genel Başkanı Zeynel Abidin Koç da “Ayasofya Müzesi’ni camiye çeviren zihniyet, Hacı Bektaş Veli Türbesi’nin içerisindeki caminin hala açık olmasına izin veren zihniyet, bizim cemevlerimizin kapatılması, ibadethane kabul edilmemesinden yana tavır sergiliyor. Bir maaş için bugün ABKC Başkanlığı’nda görevde bulunuyor bunlar. Kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Ta ki dergahlarımız iade edilene kadar” dedi.

Boynunda Kartla Dergaha Gelinir mi?

AKD Genel Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, “Yürekli canlar, yarenler, yoldaşlar, hünkarımızın huzuruna, serçeşmemize hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizi aşk-ı muhabbetle selamlıyoruz. İyi ki bizimlesiniz. İyi ki boyunlarınızda yaka kartlarınız yok. Boynunda kart olanlara seslenmek istiyorum: Sizleri buraya getirenlerin kim olduğunu biliyoruz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER