19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Hacıbektaş’ta Etkinlikler Geniş Katılımla Sürüyor

(İSTANBUL) – İki gündür ABKC Başkanlığı ve korsan etkinlikleri sebebiyle yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, dergahın gerçek sahip ve talipleri, kültürünü olduğu gibi yaşamak ve yaşatmak için motivasyonunu kaybetmeden etkinliklere katılım gösteriyor.

Dün gerçekleşen “Alevi Ocaklarının Dünü Bugünü” ve “Erkek Dişi Sorulmaz Muhabbetin Dilinde” panellerinin ardından, bugün de “Laik, Bilimsel Eğitim” ve “Zorunlu Din Dersleri ve Medeni Kanunun Alevi Kadının Yaşamına Etkileri” panelleri, canların katılımını bekliyor.

11:30 – Hacıbektaş’ta “Laik, Bilimsel Eğitim” Paneli

Bugün (17 Ağustos 2024) saat 11:30’da başlayan “Laik, Bilimsel Eğitim” paneline konuşmacı olarak Eğitim-Sen’den Kemal Irmak, Ramazan Gürbüz ve Tarık Kaya, eğitim sistemindeki sorunları konuşuyor. Türkiye Maarif Modeli, ÇEDES gibi girişimlerin yanı sıra çözüm önerilerinin de sunulduğu panele yurttaşlar katılım gösteriyor.

14:00 – Zorunlu Din Dersleri ve Madeni Kanun

Bugün saat 14:00’da gerçekleşecek bir diğer panel de “Zorunlu Din Dersleri ve Medenin Kanunun Alevi Kadının Yaşamına Etkileri” paneli. Şehriban Metin, Elif Keleşo, Bedriye Poyraz ve Esin İzel Uysal’ın konuşmacı olarak yer aldığı panel, yine Nilgün Sırrı Bektaş Müze ve Sanat Evi’nde katılımcılarla buluşuyor.

17:00 – Türkiye’de Ekolojik Yıkım ve Mücadele

Bugün gerçekleşecek son panel ise Polen Ekoloji’den Cemil Aksu ve Levent Büyük Bozkırlı’nın yanı sıra orman mühendisi Cihan Erdönmez’in de panelist olarak katılım sağladığı “Türkiye’de Ekolojik Yıkım ve Mücadele” paneli. Saat 17:00’da başlayacak panel, Hacıbektaş Belediyesi Konferans Salonu’nda.

19:30 – Cumhuriyet Meydanı’nda Konser

Sahnede birbirinden değerli isimler var. Mercan Erzincan, Dertli Divani, Gülcihan Koç, Cengiz Özkan ve Erdal Erzincan, canlarla buluşacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER