19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

İzmir’de Orman Yangınları: 900 Kişi Tahliye Edildi

(ANKARA) – Sağlık Bakanlığı, İzmir’deki orman yangınları ile ilgili açıklama yaptı. Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde 78 kişinin dumandan etkilendiği, 29’unun ise tedavisinin sürdüğünü belirtildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da Karşıyaka ve Bayındır ilçelerinde 900 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

10 Ambulans, 3 UMKE Timi Görevlendirildi

Sağlık Bakanlığı, İzmir’de 78 kişinin yangından etkilendiğini ve bunlardan 29’unun hastanede tedavi edildiğini açıkladı. Açıklamada bölgeye 10 ambulans, 3 UMKE timi ve 42 sağlık personeli görevlendirildiği bilgisi yer aldı.

900 Tahliye

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada şu bilgiyi aktardı:

“İzmir Karşıyaka’da yangının yerleşim yerlerini tehdit etmesi sebebiyle AFAD, jandarma ve polisimizin koordinesinde 800 vatandaş, Bayındır ilçesinde ise 100 vatandaş tahliye edildi.”

Özgür Özel: Gün Siyaset Günü Değil

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından 3 ilde süren yangınlarla ilgili açıklama yaptı. Özel, İzmir, Aydın ve Manisa’da devam eden orman yangınlarının söndürülmesi için CHP’li belediyelerin seferber olduğunu belirtti. Özel’in açıklaması şöyle:

“İzmir, Aydın ve Manisa’da iki gündür süren yangınlar nedeniyle belediyelerimiz ile civar illerdeki belediyelerimiz seferber olmuş durumdalar. Yangından etkilenen yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yangınların bir an önce kontrol altına alınabilmesi için canla başla çalışan tüm kahramanlara minnettarız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cemil Tugay, İzmir’de kontrol altına alınamayan ve yerleşim bölgelerini tehdit eden orman yangınına daha etkin müdahale edilmesi talebiyle Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya ulaşmaya çalışıyor. Gün siyaset, gün rekabet değil, gün hep beraber yangınla mücadele günüdür.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER