19.3 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Kahramanmaraş’ta Çiftçi Eylemi: Yolu Kapattılar

(ANKARA) – Gıda üreticileri, artan işçilik, mazot, gübre, sulama giderlerine karşın alım fiyatlarının düşüklüğüne tepki göstererek eylemlerine devam ediyor. Fındığından kayısısına karpuzundan domatesine ürünleri ellerinde kalan çiftçi isyan ediyor. Son olarak Kahramanmaraş’ta domates ve biber üreticileri, fiyatların masraflarını karşılamamasını protesto etmek için traktörlerle konvoy düzenleyerek eylem başlattı.

Yolu Trafiğe Kapattılar

Narlı beldesinden traktörlerle çıkan ve konvoyla Kahramanmaraş-Gaziantep yolunu trafiğe kapatan çiftçiler, Kahramanmaraş Valiliği önüne doğru gidiyor.

Traktörlerle konvoy yapan çiftçiler, Narlı beldesinden Kahramanmaraş Valiliği’ne doğru ilerliyor. Çiftçilerin Kahramanmaraş Valiliği önünde açıklama yapacakları belirtildi.

Trafikte Uzun Kuyruklar Oluştu

Traktör konvoyunun Kahramanmaraş-Gaziantep kara yolunu kapatması nedeniyle trafikte uzun kuyruklar oluştu.

Öte yandan Kahramanmaraşlı kiraz üreticisi de kirazın dalında kaldığını ve satamadıklarını söyledi. Yerel Son Mühür haber sitesine göre, Ahır Dağı’ndaki bahçesinde kiraz üreten çiftçi Mustafa Uludağ, kirazın bahçede 27.5 lira, markette 60 lira olduğunu söyledi.

“Dalında Kaldı, Satamıyoruz”

Uludağ şöyle konuştu:

“Her yıl olduğu gibi maalesef kiraz dalında kaldı satamıyoruz. Maliyetler yüksek fakat istiyorum ki bunu tüketiciler rahatlıkla alıp yesinler. Ben bunun kilosunu dalında toplayıp halletmiş oluyorum ama bu para ile götürüp hale versem bir gün durduğunda çöpe atılıyor. Ben bu ürünü toplatıp gönderemiyorum, gönderirsem satılmıyor ve amelenin parasını veremiyorum. Topladığım kirazları hediye ettim ama toplaması da zor ben de insanları buraya davet ediyorum gelin burada yiyin diye. Vatandaş bunu 50 liraya alıp yiyemiyor. Ben 40 liradan verdim inanım hoş bir kazanç değil ama 27 buçuk lirayı hemen ameleye verdim. Buna kim ne şekilde çare bulacak bilmiyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER