22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Alain Delon, Hayata Veda Etti

(İSTANBUL) – Fransız sinemasının ikonik isimlerinden Alain Delon, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dünyaca ünlü oyuncunun vefat haberini çocukları duyurdu.

Delon Ailesinden Açıklama

Fransız sinemasına damga vuran 1935 doğumlu Alain Delon, yaşamını yitirdi. Delon’un çocukları ölüm haberini AFP ajansına açıklayarak şu ifadeleri kullandı:

“Alain Fabien, Anouchka ve Anthony, babalarının ölümünü duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. (Delon) Üç çocuğu ve ailesiyle birlikte huzur içinde hayata veda etti. Ailesi, bu son derece acı verici yas döneminde mahremiyetine saygı göstermenizi rica eder.”

Alain Delon, katıldığı bir yayında “En sevdiğiniz kelime nedir?” sorusuna “Onur” diyerek cevap vermişti. Oyuncunun diğer sorulara verdiği cevaplar ise şöyleydi:

“-Nefret ettiğiniz kelime?

-Sanal.

-En sevdiğiniz ilaç?

-Aşk

-Sevdiğiniz ses?

-Gece ormanda bir kurdun uluması.

-Nefret ettiğiniz ses?

-Kurtları ve diğer bütün hayvanları vuran silahın sesi.

-Peki… Eğer tanrı varsa, öldükten sonra size ne demesini isterdiniz Alain Delon?

-Madem ki bu senin en büyük ve en derin pişmanlığın, ki öyle olduğunu biliyorum. Gel. Seni babana ve annene götüreyim ki sonunda onları ilk kez bir arada görebilesin.”

Alain Delon Kimdir?

8 Kasım 1935 tarihinde dünyaya gelen Alain Fabien Maurice Marcel Delon, Avrupa’nın önde gelen aktörlerinden biri olarak tanınır. Delon, şu filmlerle büyük beğeni topladı:

Rocco and His Brothers (1960), Plein Soleil (1960), L’Eclisse (1962), The Leopard (1963), The Yellow Rolls-Royce (1965), Lost Command (1966) ve Le Samouraï (1967)

1985’te Notre histoire (1984) filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu César Ödülü’nü kazandı.

1991 yılında Fransa’nın Onur Nişanı’nı aldı. 45. Berlin Uluslararası Film Festivali’nde Onursal Altın Ayı ödülünü kazanan Delon, 2019 Cannes Film Festivali’nde Onursal Palme d’Or’u aldı.

Delon, kariyeri boyunca Luchino Visconti, Jean-Luc Godard, Jean-Pierre Melville, Michelangelo Antonioni ve Louis Malle gibi birçok tanınmış yönetmenle çalıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER