19.3 C
İstanbul
20 Eylül 2024, Cuma

CarrefourSA Depo İşçileri, Direnişlerinin 7. Gününde

(İSTANBUL) – Esenyurt ilçesinde bulunan CarrefourSA deposunda DGR isimli taşeron firmaya bağlı çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi işyeri temsilcilerinin işten atılmasının ardından başlatılan eylem yedinci gününe girdi. DGD-SEN, CarrefourSA depo işçileri için saat 18.00’da Tabela Meydan’da bir araya gelme çağrısı yaptı.

Depo İşçileri ile Dayanışma Çağrısı

DGD-SEN 6 işçinin işine son verilmesini protesto etmek hem de iş koşullarının iyileştirilmesi ve zam talebiyle toplu olarak iş bırakma eylemi başlatan CarrefourSA işçileri ile dayanışma adına yedinci günde bir çağrı yayınladı. Sosyal medya hesabında yer alan çağrıda şu ifadeler yer aldı:

“Bütün Esenyurt halkına ve işçilerden taraf tüm kamuoyuna çağrımız var!

CarrefourSA grevinin 7. gününde buluşuyoruz.
18.08.2024(Bugün)
18.00
Tabela Meydan

Kazanana dek her yerdeyiz!”

İşçi Dayanışması: Reyonlara Kart Yerleştirdiler

İstanbul İşçi Hakları Derneği de depo işçileri ile dayanışma adına, CarrefourSA reyonlarına “Geçinemiyoruz dedikleri için işten atılan CarrefourSA işçilerinin yanındayız” yazılı kartlar yerleştirdi.

DGD-SEN Genel Başkanı’ndan Çağrı

DGD-SEN Genel Başkanı Neslihan Acar, CarrefourSA depo işçilerinin bundan sonraki mücadelesine video kurgu ve görsel açıdan destek olabilecek kişilere ihtiyaç duyduklarını paylaşarak “Destek olabilecek dostlarımıza çok ihtiyacımız var. Emeğini esirgemeyecek dostlarımız alo DGDSEN 05370455036’dan ulaşabilirsiniz” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER