21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

İkizdere Doğa Katliamı Kadıköy’de Protesto Edildi

(İSTANBUL) – Rize’deki İkizdere doğa katliamı, İstanbul Kadıköy’de protesto edildi. Çevreci Ali Tozkoparan, “Mahkeme kararına uyun ve İkizdere’den derhal çekilin” dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesindeki doğa katliamı tepki almaya devam ediyor. İstanbul’un Kadıköy ilçesinde de İkizdere Çevre Derneği, eylem yaptı. Açıklamayı okuyan Ali Tozkoparan, süreci anlatarak şunları söyledi:

İkizdere Çevre Derneği: Ormanlar ve Nehirler Sermaye Değildir

“1 Nisan 2021 tarihinde, Eskencidere Vadisi’nde büyük bir basın açıklaması yaparak bu projelere karşı duracağımızı ilan ettik. Vadide nöbet tutarak başlattığımız mücadelemiz, 21 Nisan’da iş makinelerinin bölgeye getirilmesiyle aktif bir direnişe dönüştü. Gürdere köyünün emekçi kadınlarının bu direnişe katılması, güvenlik güçlerinin müdahalesine ve pek çok direnişçinin yaralanmasına neden oldu. Bu süreçte İkizdere’de sokağa çıkma yasağı ilan edildi ve direnişe katılan köylüler baskı altına alındı. 15 Mayıs 2024 tarihinde, Rize İdare Mahkemesi, ‘ÇED gerekli değildir’ kararının hukuka uygun olmadığına hükmetti. Mahkeme, bilirkişi raporuna dayanarak tarım alanları ve arıcılık lokasyonlarının tozlanma etkileri, floristik ve faunistik araştırmaların yetersizliği gibi pek çok eksikliği tespit etti. Cengiz İnşaat ve ortağı, proje alanını kontrolsüz bir şekilde genişleterek vadideki doğal dengeyi geri dönülemez şekilde bozmuştur. Artık sabrımız tükendi. Mahkeme kararına uyun ve İkizdere’den derhal çekilin. Ormanlar ve nehirler sermaye değildir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER