21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

DEM Parti’den Yangınlar İçin Kürtleri Suçlayanlara Suç Duyurusu

(ANKARA) – DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, “Yangınları gerekçe gösterip X platformundan Ege Bölgesi’nde yaşayan Kürtleri hedef gösteren sosyal medya hesapları hakkında suç duyusunda bulunduk ve takipçisi olacağız” dedi.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Doğan, TBMM’de yaşanan kavgaya ilişkin, “Şiddet artık sokaktan Meclis’e ve Meclis’ten sokağa, hapishanelerden halaylara, stadyumlardan düğünlere hayatın bir parçası haline dönüştürülmeye çalışılıyor. Vandallıktan kahramanlık hikayesi çıkarılmak isteniyor. Zorbalık ve nefret yine kahramanlar yaratıyor. İktidar bir var oluş pratiği olarak şiddeti hayatın tüm alanlarına yaymaya devam ediyor” dedi.

AKP İktidarı Kürt Düşmanlığı Yapıyor Vurgusu

“AK Parti iktidarının Kürt düşmanlığı yaptığını” ileri süren Doğan, “Sırtını devlet gücüne yaslayanlar, Kürtlerin düğünlerini dahi mülki amirliklerin iznine bağlamaya çalışıyor. Yani Jandarma, Kaymakam, Vali düğünlere önceden yapılacak başvuruyla izin verir, konulacak kuralları belirler ve uygun görürse yapılabilir hale getirmeye çalışılıyor. Kürt düşmanlığının meşrulaştırma çabası bunlarla sınırlı değil” diye konuştu. 

Ayşegül Doğan: Kürtler hedef gösteriliyor

“Mardin’den İzmir’e kadar olan yangınlarda nedense gece görüşlü yangın uçaklarına bu ülke yeterince sahip değil” diyen Doğan, şunları kaydetti:

“Bunun sorgulanması istenmiyor. Bu konuya dair soru soranların sesi bastırılmak isteniyor. Ama sosyal medya üzerinden Ege’deki yangın DEM Parti’yle, batıda yaşayan DEM Parti seçmeniyle veya doğrudan Kürtlerle ilişkilendirilmeye çalışılıyor. Bu insanlar yaşadıkları yerlerde hedef gösteriliyor. Yangınların müsebbibi olarak gösteriliyorlar. Yangınları gerekçe gösterip X platformundan Ege Bölgesi’nde yaşayan Kürtleri hedef gösteren sosyal medya hesapları hakkında suç duyusunda bulunduk ve bu konunun takipçisi olacağız. Yanan her canlıyla birlikte acı duyuyor ve bu acıyı hissediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER