20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

4 Aydır Maaşını Alamayan Metro İşçileri Vince Tırmandı

(İSTANBUL) – DİSK’e bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) Sendikası’na üye 33 işçi, İstanbul’un Bakırköy ilçesindeki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı projesi olan Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro inşaatında geçtiğimiz 4 aydır maaşlarını alamamaları sebebiyle eylemdeler.

Bayburt Group’un ana yüklenici ve Modül Teknik’in teşeron olduğu inşaatta 27 Temmuz 2024 tarihinden beri eylem yapan işçilerden 3’ü, bugün vince tırmanarak ücretlerinin ödenmemesi durumunda atlayacaklarını ifade etti.

İşçiler Sesini Duyurmak İçin Hayatlarını Tehlikeye Attı

Dev Yapı-İş’e bağlı işçiler, ücretlerinin sürekli ötelendiğini, maaşlarını istedikleri zaman tehdit edildiklerini belirtirken, çalışanların çoğunun da depremzede olduğunu belirtiyorlar.

Dev Yapı-İş’ten Açıklama

Dev Yapı-İş Sendikası, resmi X (Eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada Bayburt Group’u sözünde durmaya çağırırken, “Cuma günü sorunun çözüleceği sözü verip pazartesi işçiye yemek vermeyip koğuştan çıkarmak isteyince İncirli Metro istasyonu ve metro şantiyesinin her yeri eylem alanına çevrildi. Kule vinç ve çatıya çıkan işçileri yolu da kapattı” paylaşımında bulundu.

Vinç Eylemi Sürüyor

Ana yüklenici Bayburt Group ve taşeron Modül Teknik arasında oluşan hakediş anlaşmazlığının kendilerine yansıdığını belirten işçiler, kule vinçten inmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER