21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Beykoz’da Suavi Konserine Irkçı Faşist Saldırı Girişimi

(İSTANBUL) – Dün (19 Ağustos 2024) akşam saatlerinde İstanbul’un Beykoz ilçesinde “19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü” nedeniyle gerçekleştirilen kutlama etkinliğinde sahne alacak Suavi, ırkçı faşist bir grubun saldırı girişimine maruz kaldı.

Beykoz Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleşen gecede sanatçı Suavi de sahne aldı. Etkinlik öncesi MHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın Suavi’yi hedef gösteren kışkırtıcı paylaşımlarının neticesi olarak, bu provokatif çağrıya kulak veren ülkücü grup, etkinlik alanını bastı.

Etkinlikte “Beykoz’da terörist istemiyoruz” Sloganları

Suavi’nin sahnede olduğu esnada etkinlik alanına giren grup, protesto düzenlendi. “Beykoz’da terörist istemiyoruz” sloganları attı. Kordon oluşturan emniyet güçleri grubun ilerlemesini engellemeye çalıştı.

MHP Beykoz İlçe Başkanlığı’nın Suavi Açıklaması

Konser öncesi MHP Beykoz İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Beykoz’da Suavi Konseri Kabul Edilemez

19 Ağustos Dünya Beykozlular Günü kutlamalarında sahne alacak sanatçının seçimi, Beykoz’un değerleri ve milli duygularıyla uyumlu olmalıdır. Ancak, bu yılki kutlamalarda teröre ve onun siyâsî kanadına açık destek veren Suavi’nin sahne alacak olması, büyük bir üzüntü ve rahatsızlık yaratmıştır.

10 Ekim 2011 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde düzenlediği hava harekâtında etkisiz hale getirilen Alişer Koçgiri kod adlı terörist Yücel Halis’in ‘taziye evine’ gittiği belgelenmiş Suavi’nin sanatçı kimliği toplum vicdanında geçersizdir. Bu tür bir kişinin Beykoz’un önemli ve anlamlı gününde sahne alması, millî ve manevî değerlerimizle bağdaşmaz. Osmanlı Devleti’nin İstanbul’daki ilk fetîh kalesi, Yıldırım Bayezîd Hân’ın Anadolu Hisarı ile Büyük Fetîh’i müjdelediği, Mareşal Fevzi ÇAKMAK Paşa’nın İstiklâl Harbi için canı pahasına yola çıktığı ve vatan uğruna şehitler vermiş kahramanları bağrında taşıyan Beykoz’un en özel bu gününde, Suavi’nin sahne alması, millî duyguları hiçe saymanın bir göstergesidir ve kesinlikle kabul edilemez.”

Suavi’den Olay Sonrası Açıklama

Etkinlik sonrası Suavi, X (Eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Dünya Beykozlular gününde çok keyifli bir sahne, eğlenceli bir gece yaşadık. Katkı verenlere, benimle birlikte söyleyenlere ve ev sahipliği yapan Alaattin Köseler başkana ve ekibine içten teşekkürler. Gayrısı teferruat.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER