20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Erzincan Yalınca Cemevi, Mevsimlik İşçilere Lokma Dağıttı

(KÖLN) – Erzincan’ın Yalınca köyünde bulunan Yalınca Cemevi, mevsimlik işçi aileleriyle bir araya gelerek lokma dağıttı.

Mardin, Adıyaman ve Antep’ten Erzincan’a gelerek mangal kömürü yapımında çalışan işçilere lokma dağıtan Yalınca Cemevi’nin Başkanı Selçuk Güzel, lokma dağıtımını Yalınca Cemevi olarak beş senedir sürdürdüklerini ve diğer mevsimlik işçilerlede paylaştıklarını belirtti.

Onları Bağrımıza Basmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Yalınca Cemevi Başkanı Selçuk Güzel konuşmasının devamında, “Mardin’den ilimize her yıl mevsimlik olarak mangal kömürü yapımı için gelen, emekleriyle takdire şayan işçilerimizi Yalınca Cemevi olarak yine bu yıl da bağrımıza basmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Adeta bir geleneğe dönüşen bu ziyaretlerle, lokmalarımızı canlarımızla birlikte paylaşmanın, dayanışmanın ve sevgi dolu anların değerini bir kez daha yürekten hissediyoruz.

Üzümlü’ye bağlı Bulanık köyleri bölgesinde alın teri döken canlarımızın yanında olmak, onların emeklerine ve çabalarına ortak olmak bizler için onurdur. Yüreklerimizde taşıdığımız inançla ve birbirimize olan bağlılığımızla bir arada yaşamanın güzelliklerini her daim vurguluyoruz. Çünkü bizler çok iyi biliyoruz ki, yaşamanın en güçlü kanunu el ele, omuz omuza vermekle mümkündür. Her bir rengimizle, her bir farklılığımızla Yaşam daha anlamlı, daha zengin ve daha güzel oluyor.

“Lokmalarımızı paylaşmaktan öte, kalplerimizi de birbiriyle buluşturuyor”

Yalınca Cemevi olarak, bu düsturla sevgi dolu bir yol inşa etmeye kararlıyız. Geride bıraktığımız her ziyaret, her paylaşım, bize daha sıkı sarılmamız gereken değerlerimizi işaret ediyor. Bu yolda ilerlerken, sadece bir araya gelip lokmalarımızı paylaşmaktan öte, kalplerimizi de birbiriyle buluşturuyor, gönüller arasında köprüler kuruyoruz. Emekçilerin hikayeleri, fedakarlıkları ve zahmetleri, bizlere insan olmanın, bir topluluk olmanın ne demek olduğunu yeniden hatırlatıyor.

Bu güzel işçilerin yaşamlarına dokunmak, onlara moral ve destek olmak, bizim için büyük bir manevi zenginlik taşıyor. Bu düşünceyle, her buluşmamızda bir kez daha anlıyoruz ki, sevgi ve dayanışmanın gücüyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir engel yoktur.

“Her zaman yanlarında olacağız”

Bizler, Yalınca Cemevi olarak, sevgi yolundan ayrılmadan, canlarla lokmalarımızı paylaşmaya ve bu anlamlı yolda ilerlemeye ilk günkü kararlılıkla devam edeceğiz. İşçilerimizin sıkıntılarını hafifletmek, onlara bir nebze de olsa destek olabilmek adına elimizden geleni yapacak, her zaman yanlarında olacağız. El ele, gönül gönüle verdiğimiz bu yolculukta, birlikte başardıklarımız, geleceğe umut ve sevgi dolu bir miras bırakmamıza yardımcı olacaktır.

Yaşamasını bildiğimiz her an, paylaştığımız her lokma, yüreğimizde daha derin bir iz bırakıyor. Bizler bir kez daha anlıyoruz ki, birlikte olmanın, beraberce var olmanın güzelliği bambaşka. Ve bu yolda, kömüre emek veren her bir canı yürekten selamlıyoruz. Sevgi dolu adımlarımızla, daha nice güzel günlere ilerlemeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER