21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

İsrail’in Ateşkes Teklifini Kabul Ettiği Bildirildi

(ANKARA) – İsrail’i 7 Ekim’den bu yana 9’uncu kez ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, temaslarının ardından Tel Aviv’de bir açıklama yaptı.

Başbakan Benyamin Netanyahu’nun ABD’nin Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze’de ateşkese varılması için hazırladığı öneriyi kabul ettiğini söyleyen Blinken, “Şimdi aynı şeyi yapmak Hamas’ın görevi” dedi.

Blinken’in İsrail’i 9. Ziyaretinde Görüşmeleri

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, ateşkes ve esir takasına yönelik diplomatik çabalar sürüyor. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, diplomatik çabalar çerçevesinde İsrail’i ziyaret etti. 7 Ekim’den bu yana 9’uncu kez İsrail’i ziyaret eden Blinken, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüştü. Blinken ayrıca, İsrail Başbakanı Netanyahu ile yaklaşık 3 saat süren bir görüşme yaptı.

İsrail Kabul Etti, Sıra Hamas’ta

Temaslarının ardından Tel Aviv’de basın toplantısı düzenleyen Blinken, “Bugün Başbakan Netanyahu ile yaptığım yapıcı görüşmede kendisi bana İsrail’in ‘köprü anlaşmasını’ kabul ettiğini ve desteklediğini teyit etti. “Şimdi aynı şeyi yapmak Hamas’ın görevi” ifadelerini kullandı. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER