22.5 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Cumartesi Anneleri, 1013. Haftada Mehmet Yaşar İçin Adalet İstedi

(İSTANBUL) – 1995 yılından bu yana toplandıkları İstanbul Beyoğlu’nda gözaltında kaybedilen yakınları için adalet arayışını sürdüren Cumartesi Anneleri, bu hafta da bariyerler önünde Mehmet Yaşar için adalet istedi.

Cumartesi Anneleri, 1013’üncü haftada açıklama yaparak Mehmet Yaşar’ı andı. Açıklamada, 28 Şubat 1994’te kendilerini polis olarak tanıtan dört kişi tarafından gözaltına alındıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Mehmet Yaşar’ın akıbeti soruldu.

Açıklamayı Kayıp Yakınlarından Setenay Yarıcı Okudu

Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde basın açıklamasını kayıp yakınlarından Hayrettin Eren’in yeğeni Setenay Yarıcı okudu.

Sosyal medya hesabı üzerinden de yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“CumartesiAnneleri1013Hafta’mızda karanfillerimizi bizi buluşma mekanımız olan Galatasaray’dan ayıran bariyerlerin önünden 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Mehmet Yaşar için bıraktık.

32 yaşındaki 6 çocuk babası Mehmet Yaşar, Hakkari Yüksekova’da yaşıyordu. Esnaftı ve bir lokanta işletiyordu.
Defalarca evi basıldı, gözaltına alındı ve ağır işkencelere maruz kaldı. Ortağı olduğu lokanta ateşe verildi ve “önce malın, sonra canın” şeklinde tehdit notları bırakıldı. Bu nedenle tedirgindi.

Mehmet Yaşar Beyaz Toros’a Bindirilerek Götürüldü

Mehmet Yaşar, 28 Şubat 1994’te amcasının kızının evine iftar yemeğine katıldı. Evin bulunduğu mahalle, asker ve polisler tarafından saat 20:00 civarında kuşatıldı. Eve gelen polisler kimlik kontrolünün ardından “Bizimle emniyete geleceksin, ifadene başvuracağız” diyerek Mehmet Yaşar’ı gözaltına aldı. Beyaz Toros’a bindirilerek götürülen Mehmet Yaşar’dan bir daha haber alınamadı.

Ailenin tüm başvuruları sonuçsuz kaldı; Mehmet Yaşar’ın gözaltına alındığı inkar edildi. Arayışlarını sürdüren aile, tehdit ve baskıyla karşılaştı. Ailesinin tüm çabalarına rağmen, 30 yıldır Mehmet Yaşar’ın akıbeti karanlıkta bırakıldı; suçun failleri ve sorumluları cezasızlık zırhıyla korundu.

Tüm çabaları sonuçsuz kalan baba Hamit Yaşar, 23 yıl önce mücadelesini çocuklarına ve torunlarına devrederek aramızdan ayrıldı. Mehmet Yaşar’ın annesi Reyhan Yaşar, eşi Mehsima Yaşar ve çocuklarının hakikati bilme ve bir mezar taşına sahip olma talepleri, bizim de talebimizdir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,657BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,866TakipçiTakip Et
365AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER