22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Bornova’da Çocuklar için Çevreci Eğitim

(İZMİR) – İzmir’in Bornova ilçesinde çocuklar için çevreci eğitim düzenlendi. Anaokulundan üniversiteye kadar her öğrencinin yaşına uygun içerikler üreten Bornova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Atık Getirme Merkezi’nin aktif bir şekilde kullanılmasına yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.

Karşıyaka Yamanlar yangınlarının ardından İzmir’de yangın önleme çalışmaları sürüyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi Eğitimi’ devam ediyor. Eğitimler ile çocukların evlerinde biriktirdikleri atık pil, atık yağ ve ambalajların Bornova Belediyesi ile eğitim kurumları arasında yürütülecek koordineli çalışmalar ve iş birliği çerçevesinde ülke ekonomisine kazandırılması hedefleniyor.

Çevreci Eğitimde Orman Yangınları Anlatıldı

Eğitimler kapsamında Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ne Altındağ Merkez Mahallesi Çocuk Oyun ve Aktivite Merkezi’nden çocuklar anneleriyle birlikte geldi. Geri kazanılabilir atıkların, ambalaj atıklarının mutfak atıkları ile karıştırılmadan ayrı biriktirilmesi ve bu atıklardan ham madde üretilerek ekonomiye katkı sağlanabileceği anlatıldı. Ayrıca bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin çevre sağlığı açısından sakınca oluşturduğu vurgulandı. Bu atıkların temiz pet şişelerde biriktirilip toplanarak tekrar geri kazanılabileceği aktarıldı. Eğitimde orman yangınlarının önlenmesi konusunda da bilgiler verildi.

Bornova Belediyesi Başkanı Eşki: Çok Önemli Olduğunu Düşünüyorum

Eğitim alan öğrencilerin, edindikleri bilgileri okullarındaki, sokaklarındaki arkadaşları ve aileleri ile paylaşarak bir eğitim neferi gibi çalışacaklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şunları söyledi:

“Bornova Belediyesi olarak çevremizi korumak ve daha yeşil bir Bornova’da yaşamak için Avrupa Birliği destekli BornBerg Projesi başta olmak üzere kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Çocuklarımızın da küçük yaşlardan itibaren bu bilince ulaşmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER