21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Erdoğan, Ahmet Şık’ı Suçladı: Provokatörlük Yapan Marjinal

(İSTANBUL) – Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı için geldiği Bitlis’te açılış törenine katıldı. Burada, CHP’li belediyeleri ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Meclis’te yaşanan utanç tablosuna da değindi. Erdoğan, AKP’li Alpay Özalan ile beraberindekilerin saldırdığı TİP Milletvekili Ahmet Şık’ı şuçladı. Erdoğan, Şık için “Parovokatörlük yapan marjinal” kelimelerini kullandı.

Kabine toplantısı için bugün Ahlat’ta olan Erdoğan, toplantı öncesinde “toplu açılış töreni” düzenledi. Erdoğan konuşmasında CHP’li belediyeleri ve İBB Başkanı İmamoğlu’nu hedef alarak şunları söyledi:

CHP’li Belediyeler Hedefte: Gösteriş Müptelası Elitizm

“Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler, halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan gösteriş müptelası bir elitizm çıktı. Kendi siyasi ikballeri kendi şahsı menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten aldıkları halde hizmeti hapisteki teröristlere veriyorlar.”

Şık’ı Suçladı: Provokatörlük Yapan Marjinal

Erdoğan konuşmasının devamında Meclis’teki olağanüstü toplantı sırasında yaşanan barbarlığa da değindi. AKP’li Alpay Özalan’ın saldırıyı başlatmış olmasını es geçen Erdoğan Ahmet Şık’ı yerden yere vurdu. Erdoğan’ın sözleri şöyle:

“Buna geçen hafta yüce Meclis’in çatısı altında bir kez daha şahit olduk. Gazi Meclis’in adabına yakışmayacak şekilde provokatörlük yapan bir marjinale kimlerin kol kanat gerdiğini hep birlikte takip ettik. Milletin kürsüsünde milli iradeye hakaret eden, silinden kin ve nefret akan bu provokatörü ellerinden gelse demokrasi avaresi ilan edeceklerdi. Muhalefetin koro hainde böyle bir şahsın arkasına ip gibi dizilmesi açık söylüyorum teslimiyet işaretidir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER