20.4 C
İstanbul
19 Eylül 2024, Perşembe

Kılıçdaroğlu Demirel’e Atıf Yaptı: Siyasetin Çıkış Kapısı Yoktur

(İSTANBUL) – 7. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP ile CHP arasındaki normalleşme süreci ve güncel konulara dair konuştu. Kılıçdaroğlu, siyaset sahnesinde kalıp kalmayacağı ile ilgili soruya, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in bir sözüyle yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Rahmetli Demirel’in dediği gibi, siyasetin giriş kapısı vardır ama çıkış kapısı yoktur” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ten Murat Sabuncu’ya konuştu. Normalleşme sürecini doğru bulmadığını bir kez daha dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

Asla Kabul Etmeyeceğim

“Devleti bu hâle getiren sarayla ancak mücadele edilir. Normalleşme söylemi bunlara cesaret verir. Neyi konuşacaksınız? Neyi tartışacaksınız bunlarla? Eğer yasama organı yasama organı olmaktan çıkmışsa, yargı yargı organı olmaktan çıkmışsa, yürütme yürütme olmaktan çıkmışsa ve devletin tümü bir kişinin iki dudağından çıkacak söze bağlanmışsa, neyin normalleşmesini konuşacaksınız?

Kurucu liderimize “ayyaş” diyen o. Kadınlarımıza “sürtük” diyen o. Muhaliflere “çapulcu” diyen o. Gençlerimizi “dindar-kindar” ayıran o. Partimize “çöp-çamur-çukur” diyen o. Genel Başkan’a “cibilliyetsiz” diyen o. Kim yumuşayacaksa, kim normalleşecekse buyursun. Ben asla bunları unutup kabul etmeyeceğim.”

Siyasete Giriş Kapısı Vardır Ama Çıkış Kapısı Yoktur

Siyasetin içinde kalıp kalmayacağı sorulan 7. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Ben partide genel başkanlık yapan bir kişi olarak elbette ki siyasetle yakından ilgilenmek zorundayım. Siyaseti göz ardı etmek, Türkiye’nin sorunlarına bakmamak, sorunlar konusunda üretilen çözümleri irdelememe gibi bir lüksüm yok. Bunlarla ilgilenmek zorundayım. Benim böyle bir sorumluluğum var. Bu sorumluluğu elbette yerine getiriyorum. Rahmetli Demirel’in dediği gibi, “Siyasetin giriş kapısı vardır ama çıkış kapısı yoktur.”

Kılıçdaroğlu-İmamoğlu Konusu: Biz Kendi Aramızda Tartışırız…

“İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile sorun var mı?” sorusuna Kılıçdaroğlu’nun yanıtı ise şöyleydi:

“Parti içinde zaman zaman farklı düşünenler olabilir. Farklı düşünceleri, daha sağlıklı bir yol bulmak açısından olumlu görmek lazım. Yeni arayışlar ve yeni çözüm önerileri elbette olacaktır ve olmalıdır.

Ülkemiz ne yazık ki çok ağır sorunlar yaşıyor. Sorunları aşmanın yolu tartışmaktan geçiyor. Akıl akıldan üstündür. Dolayısıyla biz kendi aramızda tartışırız, farklı öneriler gelir. Sonunda oturur buna bir karar veririz. O çerçevede çözümleri partinin çözümü olarak ortaya koyarız. Tek ve ortak motivasyonumuz Türkiye’dir.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER