21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Narin Güran Soruşturması İlerliyor: 1 Şüpheli Gözaltında

(DİYARBAKIR) – Diyarbakır’da 8 gün önce kaybolan Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları sürüyor. İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, “Her ihbarı değerlendiriyoruz. Çember daraldı, kısa sürede sonuca ulaşmayı bekliyoruz. Deliller ve ifadeler elimizde” diyerek, bir şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesindeki kırsal Tavşantepe mahallesindeki evinde 21 Ağustos günü Kur’an kursuna gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın arama çalışmaları 8’inci günde sürüyor.

Selçuk Yıldırım: Deliller ve ifadeler elimizde

Arama çalışmalarını takip etmek için bölgeye gelen Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım, bir şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Her ihbarı değerlendirdiklerini aktaran Yıldırım, “Çember daraldı, kısa sürede sonuca ulaşmayı bekliyoruz. Deliller ve ifadeler elimizde” dedi.

Selçuk Yıldırım, bin 30’u Jandarma Komutanlığı, 240’ı AFAD görevlisinin arama çalışmalarında yer aldığını ifade ederek, ”7 kurumdan bin 710 personelin katılımı ve 9 köpek unsuru, 115 araç, 2 helikopter, 48 drone faaliyeti takviyesi yapılarak, karadan ve havadan 55 kilometrekarelik alan ile Jandarma Su Altı Arama Kurtarma Timi, Dicle Üniversitesi ve AFAD dalgıçlarından toplam 24 personel ile 5 dere, 3 gölet, 18 su kuyusu, 24 km su kanalı aranmıştır. 12 bin 565saraç ile 32 bin 952 şahıs sorgulanmış, 44’ü jandarma 3’ü polis bölgesi olmak üzere 47 ev ile 22 metruk binada arama icra edilmiş, 16 PTS noktasını ile 78 kamera incelenmiş, 8’i şüpheli 58’i tanık olmak üzere toplam 66 şahsın ifadesi alınmış. 1 şahıs ise gözaltına alınmıştır” dedi.

Baba Arif Güran: Kızımın yaşadığına inanıyorum

Baba Arif Güran ise, Narin’in yaşadığına inandığını ifade ederek, arama çalışmalarına katılan herkese teşekkür etti. Narin ile ilgili sosyal medyada yapılan paylaşımlar da tepki gösteren Güran, ”Şu an ayakta kalmamızın tek sebebi İl Jandarma Komutanı’nın yaptığı açıklama ve AFAD ekiplerinin çalışmasıdır. Gece gündüz çalışıyorlar. Bir baba olarak inanıyorum, kızım yaşıyor. Yetkililerimiz de umutlu. Kızım gelecek, inanıyorum. Toplumlumuz bu zulme, bu haksızlığa müsaade etmiyor. Herkes Narin için seferber olmuş. Sürekli bizi arayıp, dua ediyorlar. Bu dualar bizi ayakta tutuyor. Basının da çok büyük desteği oldu. Kızımı görene kadar bana uyku da yok yemek de yok. Gözlerimi kapatamıyorum. Gözlerimi kapattığımda Narin’imin beni çağırdığını hissediyorum. Sosyal medyada yapılan paylaşımlara dikkat edilmemesi ve sadece yetkililerin yapacağı açıklamaları önemsemelerini istiyoruz” diye konuştu. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER