21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Macron, Rafale Uçaklarının Satışı İçin Sırbistan’ı Ziyaret Edecek

(ANKARA) – Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, hem Belgrad’ın Rusya ile yakınlığını zayıflatmak hem de Rafale savaş uçaklarının satışına ilişkin anlaşma sağlamak için bugün Sırbistan’ı ziyaret edecek.

Fransız medyasında yer alan haberlere göre, Rafale savaş uçaklarının satışına ilişkin anlaşma sağlanması için bugün Sırbistan’a gidecek olan Macron, aynı zamanda, Sırbistan’ın özellikle askeri ve savunma sanayisi alanlarında Rusya ile olan yakın ticari ilişkisini de zayıflatmayı amaçlıyor. Sırbistan ise, Rusya ve Ukrayna savaşının başlamasından bu yana, Rusya ve Batı ile bağlarını dengelemeye çalışıyor.

Sırbistan’ın AB’ye katılma planı

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ile bir araya gelecek olan Macron, Sırbistan’ın Avrupa Birliği’ne katılma planı hakkında da konuşacak. İki gün sürecek olan bu ziyaret, 2012’den beri AB’ye üyeliğine hazırlanan Sırbistan için Fransa ile bağlarını güçlendirme konusunda da bir fırsat olacak.

Vucic, Fransız Rafale jetlerinin satın alınmasına ilişkin anlaşmanın, ziyaret sırasında imzalanan çok sayıda anlaşmadan biri olacağını söylerken, Fransa ile savunma alanındaki ticari ilişkilerine dair, “Askeri-teknik işbirliğimizle ilgili her şeyi başarıyla tamamlayacağımıza inanıyorum, bu da Sırbistan’ın Rafale Kulübü’ne üye olabileceği anlamına geliyor ki bu çok büyük bir sözleşmedir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER