21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Özgür Özel, Dilruba Kayserilioğlu’nu Cezaevinde Ziyaret Etti

(ANKARA) – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de verdiği bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu Aliağa Cezaevi’nde ziyaret etti. Özel, “Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız, despotsunuz demektir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir’de verdiği bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu’nu Aliağa Cezaevi’nde ziyaret etti.

Özel: Dilruba’nın tutukluğu baştan sona hukuksuzdur

Ziyaretin ardından açıklama yapan Özel, şöyle konuştu:

“Dilruba’nın tutukluğu baştan sona hukuksuzluktur. Bir kere düşüncesi ne kadar şok edici olacak olursa olsun herkesin şiddete başvurmamak, şiddeti çağırmamak kaydıyla her türlü düşünceyi açıklama hakkı vardır. Bu da anayasal bir haktır. Siz bu anayasal hakkı tartışmaya açıyorsanız, despotsunuz demektir.

Siz muktedir değilsiniz, iktidardasınız ama yaptığınız işi büyük bir özgüvensizlikle yaptığınız için bir mikrofona genç bir kadının söyledikleri, sanki sizin iktidarınızı yıkacakmış diye ona karşı en olağandışı refleksleri göstermek, sosyal medya linçleri başlatmak, tutuklanma kampanyaları başlatmak, savcılara da yatarı olmayan bir suçtan şimdi 18’inci gün, neredeyse bir aya varacak bir süre kişiyi özgürlüğünden mahrum etmeye yeltenmek, tamamen yönetimdeki acziyetin ve savrulmanın ifadesidir. Bundan başka bir şey değil.

Dilruba ile görüştüm. Kendisi ne söylediğini, ne söylemediğini biliyor. Özgürlüğüne kavuştuğunda kendi ağzından yaptığı, verdiği röportajı ve orada ne kastettiğini ve kastetmediğini, gerçek düşüncelerini kendisi paylaşacak. Bu vakitten sonra içeride geçirdiği her dakika hukuksuzlukken, biz 3 Eylül günü duruşmada serbest kalacağını ümit ediyoruz. Kendisi de ümit ediyor… Ümit ediyoruz Dilruba’nın hiç değilse bu istediğini boşa çıkaracak, onu üzecek bir durumla karşı karşıya kalmayız. Hukukçu arkadaşlar da hatta kendisi de hukukçu olan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de benzer değerlendirme yapmış, tutuksuz yargılanması gerekir. Zaten tutuklamayı gerektirecek bir şeyle suçlanmıyor, çok açık ortada.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER