21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Şenyaşar Ailesinin Altı Yıldır Süren Adalet Arayışı

(ANKARA) – AKP eski Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’la, ailesi ve yakınları tarafından Suruç Devlet Hastanesi’nde Şenyaşar ailesi mensuplarının öldürülmesinin üzerinden 6 yıl geçti.

Şanlıurfa Adliyesi önünde başlayan nöbet eylem Başkent’te Adalet Bakanlığı önüne taşındı. Şimdi de Meclis’te adaletin tecelli etmesi için bekleyiş sürüyor. Emine Şenyaşar, adalet mücadelesini Şanlıurfa’dan, TBMM’ye kadar taşıdı. Tek isteğinin cezaevindeki oğlunun serbest bırakılması olduğunu söyleyen Emine Şenyaşar, “Oğlumu bıraksınlar, evime gidip orada ölmek istiyorum” dedi.

Emine Şenyaşar ve Kucağında Torunlarının Fotoğrafı

Talepleri karşılanan kadar eyleme devam edeceklerini belirten Ferit Şenyaşar, “Bizim tek şahsa yönelik bir eylememiz yok” diyerek Meclis idare amirlerini ve Meclis başkanvekillerini göreve çağırdı. 

Emine Şenyaşar ise eyleminde, hayatını kaybeden oğlunun ve hapishanedeki oğlunun çocuklarının fotoğrafını kucağında tutuyor. Gözyaşlarını tutamayan emine Şenyaşar fotoğraftaki torunlarını işaret ederek, “Bu benim öldürdükleri Celal’imin. O zamanlar daha küçüktü. Bu Celal’in büyük kızı, bu oğlu. Bu Fadıl’ımın 3 aylıktı o zaman. Fadıl hapse girdi, şimdi o okula gidiyor. Bu ikisi de Ferit’in. Ben yapamıyorum, beni arayıp ‘Babaanne nasılsın? Babaanne eve gelmeyecek misin? Babaanne rahatın yerinde mi?’ Ben evde oturamıyorum. Benim oğlumu bıraksınlar. Çocuklarımı öldürdüler, bıraksınlar torunlarımın yanında oturayım. 7. yılına girecek, ben hep adliyelerdeyim. Dönüyorum ama etrafım polislerle dolu. Urfa’da bizi götürüp nezarethaneye koydular, bizi dövdüler. Bize çok şey yaptılar. Benim çocuklarımın bir suçu varsa Erdoğan bunu açıkça ortaya çıkarsın. İki çocuğum kaldı, gerekirse onları da tutuklasınlar” diye yakındı.

“Oğlumu bıraksınlar, evime gidip orada ölmek istiyorum”

Sıkıntıdan hastalıklarının arttığını söyleyen Emine Şenyaşar, ailesini katleden Yıldız ailesini kastederek, “Faizciye destek veriyorlar, bunlar sadece insanları öldürüyor, katliam yapıyorlar. Buna arka çıkmaktan utanmıyor musunuz? Ameliyatlarımın hepsi sıkıntıdan oldu. Ben şimdi akşamları uyumak için ilaç içiyorum, sabah içtiğim ilaçla sakinleşiyorum. Hayatta hiçbir zaman böyle bir zulüm olmamıştır. Hastane içinde insanlar kesilmez. Eşim çocuklarının peşine düştü, eşimi kestiler. Yangın söndürülen demirlerle göğsüne, başına vurdular. Gözlerini çıkardılar. Dört ameliyat geçirdim bu sıkıntılarla. Oğlumu bıraksınlar, evime gidip orada ölmek istiyorum” diye konuştu.

Ne Olmuştu?

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde dönemin AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, seçim çalışmaları sebebiyle Şenyaşar ailesinin iş yerlerini ziyaret etmiş ve taraflar arasında çıkan kavgada  Şenyaşar ailesinin iş yerinde başlayan ve hastaneye uzanan saldırı sonucu 66 yaşındaki Hacı Esvet Şenyaşar, oğulları 25 yaşındaki Adil ve 45 yaşındaki Celal Şenyaşar ile AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Mehmet Şah Yıldız yaşamını yitirmişti. Olayda Mehmet, Ferit ve Fadıl Şenyaşar ile birlikte toplam sekiz kişi ise yaralanmıştı.

Saldırı sırasında ağır yaralanan Fadıl Şenyaşar’a 37 yıl 9 ay hapis, AKP’li vekilin ağabeyi Enver Yıldız’a ise “haksız tahrik altında suç işlediği” gerekçesiyle 18 yıl hapis cezası verildi. Olayın üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen Şenyaşar ailesinin “adalet” mücadelesi devam etti. Ferit Şenyaşar memleketi Şanlıurfa’dan DEM Parti milletvekili olarak seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER