21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Değişim İçin Avukatlar Grubundan Basın Açıklamasına Davet

(KÖLN) – Yaklaşan İstanbul Barosu seçimleri için “Değişim İçin Avukatlar” grubu, başkan adayları Av. Prof. Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu’nun katılımı ile 3 Eylül Salı günü saat 12:30’da Çağlayan Adliyesi’nde buluşuyor.

Yeni Adli Yılın açılışını “Değişim İçin Geliyoruz” sloganı ile karşılayacaklarını belirten avukatlar; düzenleyecekleri basın açıklamasına tüm meslektaşlarını davet ediyor.

Değişim İçin Avukatlar’ın Açıklaması

Değişim İçin Avukatlar Grubu yaptıkları çağrıda; “Yeni Adli Yıl açılışında değişim İçin çağrımızdır! Anayasa Mahkemesi’nin ve AİHM kararlarının uygulanmadığı, yurttaşların hukuk güvenliğinin tamamen askıya alındığı, yargının üç sac ayağından biri olan savunmanın etkisizleştirildiği bu dönemde, yeni adli yılı açıyoruz. Tüm meslektaşlarımızın adli yılını kutluyoruz” ifadelerinde bulundu.

Açıklama Metninin Tamamı

“Tüm bu devasa sorunlara karşı etkisiz, sinik ve pasif durumda olan İstanbul Barosu yönetimine son vermek ve avukatlarla birlikte sahada adliyelerde, icra dairelerinde, karakollarda, geri gönderme merkezlerinde olacak bir İstanbul Barosu inşa etmek için geliyoruz.

Değişim İçin Geliyoruz!

Başkancı değil katılımcı bir baro için geliyoruz. Genç meslektaşlarımızın sorunlarını hep birlikte çözecek, her yerde ve her an şiddete ve tacize uğrama riski altında olan kadın meslektaşlarımızın sorunlarına kadın özgürlükçü bir bakış açısıyla yaklaşacak İstanbul Barosunu inşa etmek için geliyoruz.

Değişim İçin Çağlayan Adliyesinde Buluşuyoruz!

Sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Hiç bir sorunun bireysel girişimlerle çözülemeyeceğini iyi biliyoruz.

Tüm sorunlarımızı ancak avukatların kolektif gücü ile çözebiliriz. Baro Başkan Adayımız Av. Prof Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu’nun katılımı ile Değişim meşalesini İstanbul Çağlayan adliyesinde hep birlikte yakıyoruz.

3 Eylül 2024 Salı günü, İstanbul Çağlayan Adliyesinde -1 Baro odasında buluşarak broşürlerimizi dağıtıp meslektaşlarımız ile buluştuktan sonra hep birlikte adliye önünde basın açıklamamızı yapıp DEĞİŞİMİN startını veriyoruz.

Tüm Meslektaşlarımızı bu çalışmaya omuz vermeye ve değişimde özne olmaya davet ediyoruz.”

Buluşma yeri: İstanbul Çağlayan Adliyesi -1 Baro Odası
Buluşma tarihi: 3 Eylül 2024 Salı
Buluşma saati: 09:30
Basın açıklaması: 12:30

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER