21.4 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Tahliye Edilen Dilruba Kayserilioğlu, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda

(İZMİR) – 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış töreninde bir sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve dün gece yarısı tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında yer aldı.

Bir sokak röportajında Instagram’a erişim engeli getirilmesine ilişkin kullandığı ifadeler nedeniyle gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderilen Dilruba Kayserilioğlu, dün gece yarısı tahliye edilmesinin ardından 93. İzmir Enternasyonal Fuarı açılış törenine katıldı.

Özgür Özel, Dilruba’nın Tutuklanmasıyla İlgili Konuştu

Bu yıl 93.’sü düzenlenen cumhuriyet tarihinin ilk uluslararası fuarı İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin çeşitli konularda görüşlerini aktardığı sırada, açılışa katılan Dilruba Kayserilioğlu hakkında da şu ifadelerde bulundu:

“Ben yerel seçimlerde sonra birkaç ziyaret ve açılış dışında uzun süre İzmir’de olamadım. Bugün burada olmak kıymetli. Ben bugün burada bizimle olan birini anmak istiyorum. İzmir zaman zaman haklı tepki gösteren, hak ettiğini almadığında sözünü esirgemeyenlerin kenti. İzmir’de bir kardeşimiz bir mikrofona birkaç şey söyledi. Biz dün onu cezaevinde ziyaret ettik. Ben çok emin bir şekilde şunu yaptım. Cezaevine gidip de kapının önüne çıkıp da şunu da yapacağız, onu da yapacağız demek yerine ‘Haksızlığa itiraz etmek önemli bir melesidir. Bir de cezaevinde bir davet yaparsanız o davet kısa sürede karşılığını bulur. ‘Dilruba, sen buradan çıkacaksın. Ben kapının önünde bir konuşma yapacağım. Seni de davet edeceğim.’ Sen buradan çıkıp partimizin kuruluş yıldönümü kutlamalarında bizimle olacaksın’ dedim. Dilruba’ya koruma memurlarının yanında dedim ki ‘burada racondur. Ziyarete gelen iade-i ziyarete gitmen lazım’ dedim ‘İnşallah Özgür Bey’ dedi. Kendisi 24 saat olmadan iade-i ziyarete geldi. İyi ki varsın Dilruba. CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER