22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

AABK Eşit Başkanı Mat, Art Arda Gelen Gözaltılara Dair Konuştu

(İSTANBUL) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eş Başkanı Hüseyin Mat, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Yönetim Kurulu (GYK) Üyesi Enver Uzungeliş ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Gülüm’ün neredeyse eşzamanlı gözaltına alınıp bırakılması hakkında bir açıklamada bulundu.

Mat, esas amacın Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi (ABKC) Başkanlığı’nın asimilasyon çalışmalarına yakın bir zaman önce Hacıbektaş’ta izin vermeyen ve toplumsal muhalefet konusunda kararlılığını gösteren Alevi kurumlarını kriminalize edilmesi, toplum ve kurumlar arasındaki bağın koparılmaya çalışılması olduğunu dile getirdi.

Hüseyin Mat’ın Açıklamasının Tam Metni

AABK Eş Başkanı Hüseyin Mat, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Alevi örgütlülüğü rahatsız etmeye devam ediyor…

“Enver Uzungeliş ve Hasan Gülüm Avrupa Alevi ve Türkiye Alevi hareketleri içinde uzun yıllardır mücadele eden önemli isimlerdir. Cumartesi Enver Uzungeliş ve pazar günü Hasan Gülüm’ün gözaltına alınıp serbest bırakılması, tesadüfî bir durum olmadığı gibi, Aleviler üzerinde oynanan oyunların ve yürütülen planların bir parçası olarak değerlendirilmelidir.

Bu olaylar, Alevi toplumuna yönelik baskı ve sindirme politikalarının bir yansımasıdır. Dolayısıyla, bu tür gelişmeler karşısında daha dikkatli ve örgütlü bir mücadele yürütmek gerekmektedir.

ABKC Başkanlığı’nın Faaliyetlerinin Engellenmesi, Alevi Kurumlarını Yeniden Hedef Haline Getirdi

AKP iktidarının kurduğu ve kayyım olarak atadığı tarafımızca yok hükmünde olan ucube kamu kuruluşu, Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı üzerinden, Hacı Bektaş Veli etkinliklerine yönelik işgal girişimleri Alevi kurumları tarafından engellenmişti. Bu engellemeler, Alevi kurumlarını yeniden hedef haline getirdi.

Sistem, dayattığı politikaların Alevi kurumları tarafından boşa çıkarılmasından ve bu kurumların her geçen gün daha kontrol edilemez bir hale gelmesinden rahatsız. Bu nedenle, iktidar tüm devlet imkanlarını kullanarak Alevi kurumlarına yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Amaç, Alevi Kurumlarını Alevi Toplumu Nezdinde Yalnızlaştırmak

Alevi kurum yöneticilerinin gözaltına alınıp sonrasında serbest bırakılmaları, aslında daha büyük bir planın parçasıdır. Amaç, Alevi kurumlarını Alevi toplumu nezdinde yalnızlaştırmak, onları terörize ederek etkisizleştirmek ve Alevilerle kendi kurumları arasındaki bağı koparmaktır.

İktidarın ilk günlerinden bu yana inşa etmeye çalıştığı korku imparatorluğu, örgütlü Alevileri hedef alıyor. Ancak bu çabaların, Alevi kurumları olarak tarafımızca yine boşa çıkarılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Daha kararlı bir şekilde mücadelemizi büyüterek yolumuza devam edeceğiz.

Aşk ile örgütlü mücadelemize bağlı kalacağız.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER