22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

AABK’dan Toplumsal Barış ve Demokrasi Çağrısı

(İSTANBUL) – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle basın ve yayın kurumlarına gönderdiği açıklamada, barışın sadece silahların susması anlamına gelmediğini, aynı zamanda insan hak ve hürriyetlerinin, adaletin sağlandığı bir dünyada mümkün olduğunu vurguladı.

AABK’dan yapılan açıklamada, Alevilik öğretisinin değerlerinin evrensel ölçekte geçerli olduğu belirtildi ve tüm dünya için barış çağrısında bulunuldu.

AABK’nın Basın Açıklamasının Tam Metni

AABK’dan gönderilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“1 Eylül Dünya Barış Günü, insanlık için bir umut ışığı ve geleceğe dair barış dolu bir dünyanın teminatıdır. Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu olarak, savaşların, çatışmaların ve ayrımcılığın olmadığı, tüm insanlığın eşitlik ve adalet içinde yaşadığı bir dünya özlemiyle bu anlamlı günü kutluyoruz.

Barış; sadece silahların susması değil, aynı zamanda insan haklarının, özgürlüklerin ve sosyal adaletin temin edildiği bir yaşam biçimidir. Bu nedenle, toplumlar arası dayanışmayı, hoşgörüyü ve sevgiyi yaygınlaştırmak en büyük sorumluluğumuzdur.

Alevilik öğretisinin özünde barış, kardeşlik ve sevgi vardır. Bu bilinçle, dünyanın dört bir yanında süregelen haksızlıklara karşı sesimizi yükseltiyor ve barış çağrımızı yineliyoruz. Gelin, tüm farklılıklarımızla birlikte barışı inşa edelim ve insanlık onurunu yüceltelim.

Böylesi anlamlı bir günde sebepsiz yere yapılan gözaltılara, yöneticilerimiz üzerine uygulanan baskı ve yıldırma politikalarına son verilmelidir.

Yılmayacağız, mücadeleyi asla bırakmayacağız.

Dünya Barış Günü’nün, tüm dünyaya barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER