22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Balık Av Yasağı Sona Erdi: İlk Av Sinop’ta

(SİNOP) – Türkiye’de 15 Nisan’da başlayan balık av yasağı, sona erdi. Av yasağının kalkmasının ardından Sinop’ta, 2024-2025 Su Ürünleri av sezonu töreni düzenlendi.

Su Ürünleri Av Sezonu Töreni Düzenlendi

Sinop’ta, 2024-2025 Su Ürünleri av sezonu töreni düzenlendi. Sinop iskelesinde gerçekleştirilen törende konuşan Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, “denizlerimizi mutlaka korumalı sahip çıkmalıyız. Küçük ve avlanmayacak ölçekteki balıkları avlamamalıyız” ifadesini kullandı.

Gürbüz: Avlanmayacak Ölçekteki Balıkları Avlamamalıyız

Gürbüz konuşmasının devamında özetle şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Ayancık Usta burunuyla, Gerze Köşk burunu arası 1983 tarihli bakanlar kurulu kararıyla istihsal alanı olarak ilan edildi. Bu alanı korumak tarım ve orman müdürlüğünün yetkisinde olmakla beraber aynı zamanda hem sahil güvenlik komutanlığımızın hem vatandaşların bilhassa, balıkçılarımızın çok önemli bir alanı. Yani sizin rezerv alanınız.

Bu alan neden bu kadar önemli? Niçin bu alanda balıklar ürüyor? Birincisi denizi çok oksijenli ve aynı zamanda plankton açısından da çok besinli olan dolayısıyla balıkların üremesi için çok ideal bir ortam. Sucul ortamdaki 2 derecelik bir termal artış veya eksilme geçtiğimiz sezondan hatırlayacağınız üzere palamut olmadı. Hepimiz biliyoruz ama bu sene bol. Denizdeki 1-2 derecelik artı ve eksilme bozulan düzende balıkçılarımızı olduğu kadar yurttaşlarımız da ucuz balık tüketme fırsatını kaçırıyorlar ve pahalı balık tüketiyorlar. O yüzden denizlerimizi mutlaka korumalı sahip çıkmalıyız. Küçük ve avlanmayacak ölçekteki balıkları avlamamalıyız. Kazasız belasız 2024-2025 balıkçılık sezonu hayırlı olsun.”

İlk Balık Avı Başladı

Törenin ardından, balıkçılar yeni sezonun ilk balıklarını avlamak için denize açıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER