22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Dersim Pirler Meclisi, Ali Ekber Yurt’u Düşkün İlan Etti

(İSTANBUL) – Pirler Meclisi, Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği-Tunceli Cemevi Başkanı Ali Ekber Yurt’u düşkün ilan etti.

Ocak ayında gerçekleşen olağan genel kuruldaki seçimlerin öncesinde, yönetim kararı olmaksızın 27 kişiyi üye yapan Ali Ekber Yurt, seçimi de böylece kazanmıştı. Olağan genel kurulda tartışma çıkmış ve Ali Ekber Yurt genel kurula polis çağırmıştı.

Ali Ekber Yurt ve Siyasi İlişkileri

Ali Ekber Yurt, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyareti, Süleyman Soylu ile dirsek teması, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la görüşmeleri, AKP’den belediye başkan aday adayı olması gibi çok sayıda sansasyonel olayla sürekli olarak Dersim gündemini işgal eden bir isim olmuştu.

Ali Ekber Yurt, Dersim’de FETÖ Sayesinde Mevki Edindi

Ali Ekber Yurt ayrıca, FETÖ’nün Tunceli İmamı ile ilişkisi neticesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Tunceli İl Müdürlüğü görevine yükseltilmiş; fakat bu görevinden de çalışanlara mobbing uygulaması sebebiyle atılmıştı.

(Ali Ekber Yurt, Tunceli FETÖ İmamı Rahmi Kostuk’a 2012’de Tunceli Cemevi’nde “iftar” vermişti.)
Ali Ekber Yurt, Tunceli FETÖ İmamı ile.

Pirler Meclisi, Yurt’u “Düşkün” İlan Etti

Pirler Meclisi bir açıklama yayımlayarak, inançsal değerlere uygun davranmayan ve sürekli olarak gelen şikayetler nedeniyle uyarılmasına karşın davranışlarına devam eden Ali Ekber Yurt’a ilişkin, “Pirler olarak yaptığımız değerlendirmeler ve halkımızla yaptığımız istişareler ve pirlerimizin ortaklaşa aldığı karar sonucunda Ali Ekber Yurt gelip özünü dara çekene kadar Düşkün ilan edilmiştir. Yurt’u değerlerine uygun davranmaya, özünü dara çekmeye davet ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Yol TV, Pirler Meclisi’ne Ulaşarak Daha Detaylı Bilgi Edindi

Yol TV’nin ulaştığı Pirler Meclisi, konu hakkında daha detaylı açıklamalarda bulundu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Düşkünlük Alevi camiasında alınabilecek çok zor bir karar. Kişinin düşkün ilan edilebilmesi için öncelikle ocak piri ve mürşidinin onayı gerekiyor. Ali Ekber Yurt’un piri Sarı Saltuk Ocağı’ndan Erol Saltık ve mürşidi Ağu İçen Ocağı’ndan Hüseyin Güler öncülüğünde verildi karar.

Bizim amacımız öncelikli olarak Yol’a davet etmek, topluma ve kendi bulunduğu ocak değerlerine katmaktır. Kendisi 4 kere çağrıldı dara. Dar meydanına gelmedi, pirlerin huzurundan kaçtı. Sustu ve böylece suçlamaları kabul etmiş oldu. Toplumu bölen, ikilik yaratan, toplum ve devlet arasında muhbirlik yapan bir kimliğe büründü. Son dönemde de bu kimlikle birlikte hırçınlaşmaya başladı. İnsanlara hakaret eder, küfür eder hale geldi. Bununla birlikte artık bir dur demek gerekiyordu. Toplumumuzla, pirlerimizle konuştuk ve böyle bir karara vardık.

Cemevi sadece cenaze kaldırmaktan ibaret olmamalı. Adalet ve yardımlaşmayı sağlayan, yol gösteren bir kurum olmalı Cemevi. Fakat Ali Ekber Yurt, valiliğin isteği dışında hiçbir şey yapmıyor. Matem ayında bile insanları toplayamadı. Protokol katılımıyla lokma dağıtıldı Matem’de, Cem bağlayamadı. İnsanların kendisine makam mevki güdeceği yer değildir Cemevi. İnsanlara hizmet götürme yeridir. 18 senedir burada, hiçbir netice yok.

Dersim’in huzura ulaşması için Ali Ekber Yurt’un artık gitmesi gerekiyor. İnsanların gelip huzurlu bir şekilde hizmet etmeleri, katkı sağlaması için gitmesi gerekiyor. Yoksa süreç daha da kötüye gidecek; insanlar artık cenazelerini bile götürecek farklı yerler arıyor.”

Pirler Meclisi Kurucuları Kimlerden Oluşuyor?

Ali Ekber Yurt’un piri ve mürşidinin de içinde olduğu Pirler Meclisi, Dersim’de bulunan ocakları temsil eden pirlerin tamamından oluşur.

Baba Mansur Ocağı: Elif Doğan Ana, Baki Aydın, Haydar Aslan, Hasan Altan, Cafer Yanmaz, Mertan Kalay, Mehmet Halis

Kureyşan Ocağı: Gülesmer Elitoğ Ana, Yüksel Kaya Ana, Yusuf Ziya Kılıçdaroğlu, Hasan Öztürk, Mehmet Ocak, Abdullah Eroğlu, Hasan Çiçek, Cemal Can, Ali Orhan, Mehmet Ali Akbayır, Muzaffer Yazar, Kazım Yüksel, Turan Yeşilbaş, Ali Önal

Ağu İçen Ocağı; Hüseyin Güler, Abidin Bakır, Aziz Erdoğan, Nesimi Öz

Seyit Sabun Ocağı; Kaya Şahin

Celal Abbas Ocağı; Zeynel Batar

Sarı Saltuk Ocağı: Hasan Hüseyin Gündüz, Erol Saltık. Şıh Delil-i Berhecan Ocağı: Zeynel Çağlayan

Şıh Çoban Ocağı: Hüseyin Kaykaç

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER