22.8 C
İstanbul
16 Eylül 2024, Pazartesi

Dersim’de Asimilasyon Çalışmaları Tam Hız Devam: Bir Cami Daha

(İSTANBUL) – Dersim’e bir cami daha yapılacağı ortaya çıktı. Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’na yaptırılan caminin temel atma törenine Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da katıldı.

Dersim’in asimilasyonu çalışmalarına son yıllarda hız veren AKP-MHP iktidarı, 2022 yılı haziran ayında Munzur Üniversitesi’ne cami ve kuran kursu açmıştı. 12 Eylül’ün “her köye bir cami” politikalarını anımsatan bu uygulamalar, anlayış benzerliğinin de nişanesi sayılır.

Alevi Toplumunun Aklını Çeleceğini Sanmak

2022 yılında Munzur Üniversitesi’ne açılan caminin adını “Hz. Ali Camii” ve kuran kursunun da adını “Ehl-i Beyt” koyan anlayış, inkar, imha ve asimilasyon politikasını sürdürüyor.

İktidar, üniversite örneğinde olduğu gibi, yine kamu kurumlarını laikliğe aykırı şekilde ibadethanelerle kuşatmanın yanı sıra, ancak bu yolla kurabildikleri tesislerin etki alanını da bölgeye nasıl yayacağını ifade etmekten çekinmiyor.

Üniversitedeki açılışa olduğu gibi, İl Jandarma Komutanlığı’na yaptırılan caminin temel atma törenine de katılan Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş, sınır tanımayan bir konuşma yaptı.

Dersim Medeniyetsiz mi?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, komutanlıktaki caminin temel atma töreninde “Şehirlerin medenileşmesinde en büyük pay camilerindir” diyerek, yöreye ve Alevi toplumuna nasıl baktığını da birkez daha göstermiş oldu.

Bölgede Oturan Çocuklara Kuran Ahlakı, Bayrak Sevgisi, Şehitlik Anlatılacak

Ali Erbaş, caminin etki alanının askeriye ile sınırlı kalmayacağını, asimilasyon çalışmalarının nasıl ilerleyeceğini de konuşmasının devamında çekinmeden ifade etti:

“İnşallah burada bizim hocalarımız, lojmanlarda oturan kardeşlerimizin ya da bu bölgede oturan kardeşlerimizin çocuklarına ders verecekler.

Kur’an ile tanıştıracaklar onları ve Peygamber Efendimizin ahlakını onlara anlatacaklar. Vatanımızı, vatan sevgisini anlatacaklar. Bayrak sevgisini anlatacaklar. Askerliğin ne olduğunu, şehitliğin ne olduğunu, gaziliğin ne olduğunu hocalarımız burada çocuklara anlatacak.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK HABERLER

BİZİ TAKİP EDİN

289,760BeğenenBeğen
2,183TakipçiTakip Et
19,826TakipçiTakip Et
284AboneAbone Ol
- Reklam -

EN SON HABERLER